Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Darsova strokovna komisija bo znova ocenila prejete ponudbe

Kot smo že poročali, Dars že deset mesecev izbira izvajalca za gradnjo protihrupnih ograj na avtocestnem odseku Brezovica–Vrhnika, predvsem zato, ker se je zapletlo zaradi treh zahtevkov za revizijo oddaje javnega naročila. Državna revizijska komisija je enemu izmed ponudnikov ugodila, zato Dars znova ocenjuje ponudbe za gradnjo protihrupne zaščite na omenjenem avtocestnem odseku.

Dars je 13. junija lani na Portalu javnih naročil objavil javno naročilo za izgradnjo protihrupnih ograj na avtocestnem odseku Brezovica–Vrhnika. Pet mesecev kasneje, torej 20. novembra, je izbral izvajalca del; ograje naj bi gradila J. V. Godina, d. o. o., Kozina in Fracasso S. p. A., Italija. Na odločitev Darsa so se pritožili trije ponudniki, Državna revizijska komisija pa je ugodila zahtevku za revizijo, ki sta ga vložila Rafael, d. o. o., iz Sevnice in SŽ ŽGP Ljubljana, d. d. Kot so pojasnili na Državni revizijski komisiji, so Darsovo odločitev o oddaji javnega naročila razveljavili, Dars pa bo moral omenjenima podjetjema povrniti tudi stroške, ki sta jih imeli z vlaganjem revizije. 

Kot je pojasnil Marjan Koler iz Darsove službe za komuniciranje, Darsova strokovna komisija za izvedbo javnega naročila protihrupnih ograj na avtocestnem odseku Brezovica–Vrhnika znova ocenjuje ponudbe v okviru obstoječega razpisa. "Novi izbor bo predvidoma pripravljen v prvi polovici aprila," je povedal. Posledično se bo zamaknil tudi začetek gradnje protihrupnih ograj, saj morajo najprej izbrati izvajalca del. 

Naj spomnimo, da naj bi stanovalce pred hrupom ščitilo 11 novih protihrupnih ograj v skupni dolžini 7.598 metrov. Postavljati naj bi jih začeli tik pred nadvozom Lukovica v smeri Vrhnike. Kot smo že poročali, gre za projekt, ki bo financiran iz evropskega kohezijskega sklada. Gradnja protihrupne zaščite na odsekih Brezovica–Vrhnika, Malence–Šmarje - Sap, Unec–Postojna in Dramlje–Celje–Arja vas je eden od večjih in dražjih letošnjih projektov družbe za avtoceste. Za gradnjo na vseh štirih avtocestnih odsekih naj bi iz kohezijskega sklada dobili 41.972.660 evrov, 20 milijonov pa bo odštel še Dars. Na vseh omenjenih avtocestnih odsekih naj bi v letošnjem in prihodnjem letu postavili dobrih 31 kilometrov ograj, na površini skoraj 141.000 kvadratnih metrov.


Vesna Erjavec

Oglejte si tudi