Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Kakšen je moj tip kože?

Stopite v drogerijo in se ustavite pred policami s kozmetičnimi izdelki. Odločite se, da poizkusite nekaj novega, namreč jesenski čas in zima sta pred vrati vaša koža na obrazu pa je vsak dan bolj suha, mogoče je mešana mogoče mastna, ali ...

No in tukaj se prične večino zgodb mojih strank, ki se hote ali nehote znajdejo pred odločitvijo katero čistilno mleko uporabiti, katera je prava nočna krema in kateri tonik je pravi.

 

Ja, vse to je pomembno, saj ni vseeno kakšno kremo izberemo. Krema mora biti izbrana na podlagi našega tipa kože, smo še mlade, mogoče je tu že kakšna gubica ali dve, se nam obraz masti tekom celega dne, ipd.

 

Na vsa ta vprašanja je potrebno imeti odgovor pred nakupom in izbiro kreme, zato je nadvse pomembno, da poznate kako vaša koža reagira na različne letne čase in vremenske spremembe in kakšen tip kože imate.

 

Če so vaše pore odprte (velike, se vidijo) pomeni, da imate veliko izločanja sebuma oziroma maščobe iz vaše kože, kar je normalen pojav, saj je logično, da bo vaša koža odprla poro in tako odstranila višek kožne maščobe in spustila maščobo na plan.

 

Problemi !

Da se izognemo problemom, nikakor ne smemo dovoliti, da se maščoba zamaši v pori, ker v nasprotnem primeru pride do vnetja v naši koži in posledica na našem obrazu so mozolji oziroma akne.

 

Ali pa, kot pravijo imate srečo in imate na vašem obrazu normalno kožo,


POTEM

 

so na vašem obrazu pore normalne in se ne mastite. Drugače povedano, se ne mastite in ne svetite kot novoletna jelka, kar pa je seveda v današnjem času že skoraj loterija.

 

Ok, ker vem, da ste vi rojeni pod srečno zvezdo

 

in imate normalno kožo, bo vaša koža na predelu okoli oči in na predelu lica po 25 letu suha. Vidite nov problem?  Tukaj mi ni potrebno izpostavljati, da nujno potrebujete kvalitetno dnevno vlažilno kremo.

 

Gremo naprej, če je vaša koža suha so verjetno že vidne gubice okoli oči, mogoče pri ušesih, seveda je vse to odvisno od vaših let. Prve gubice se pričnejo kazati že kmalu po 25 letu starosti. Nobeden jim še ni ušel.

 

Pa nadaljujmo,

 

odprte pore, mastna koža so značilnosti za mešano kožo na t.i. "T coni", to je čelo, nos, dno ličnic in brada. Gubice pod očmi se tiste, ki se bodo prve pokazale pri mešani koži in po dopolnjenem 30 letu starosti.

 

Mastna koža ima odprte pore po celem obrazu, se masti, če pride do vnetja se pojavijo mozolji (akne) z belo kapico ali pa hujša oblika, globoke oziroma cistične akne. Če imate cistične akne ali so vzrok nastanka vaših mozoljev hormoni je potrebno zdravljenje dermatologa, ki lahko predpiše antibiotike.

 

Če še vedno ne veste kakšen tip kože imate, saj vem saj vem, včasih je pač dvomljivo, vam z veseljem svetujem in razložim postopke pravilnega čiščenja in nege obraza za vaš tip kože. S pravilno nego boste videti mlajše in zapeljivejše in vsekakor boste odstranile tudi kakšno gubico. Nikoli ni prepozno poskrbeti za svojo kožo. 

Pokličite in si rezervirajte svoj termin na 031 406 338, lastnica kozmetičnega salona Neguj.se, Danijela.

Povezave

www.neguj.se

Oglejte si tudi