Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

O čem pa ti razmišljaš? Ali lahko z mislimi povzročim (ne)želeno karmo? Predavanje, ki ga ne bi smel zamuditi noben študent

Petra Guštin iz Holističnega Inštituta Harmonija je z interaktivnim predavanjem »Naša miselna pogojenost in karma« v Narodni in univerzitetni knjižnici seznanila obiskovalce kako s svojimi mislimi ustvarjajo karmo. Tretje predavanje iz sklopa tečaja „Kako spremeniti karmo?“ je bilo v torek, 15. novembra 2016.

Študenti različnih ljubljanskih fakultet so izvedeli, kako misli vstopajo in izstopajo brez njihovega nadzora in zakaj se razvijejo neželene navezanosti. Vsak dan smo zasičeni z različnimi vplivi iz okolja, informacijami, trženjem, ljudmi okrog sebe in hrupom iz cest, zato lahko hitro začnemo meditirati o nekom ali nečem, četudi proti svoji volji.  Ali smo se kdaj vprašali kakšno je naše stanje uma? Misli imajo veliko moč, zato je pomembno o čem razmišljamo. To, na kar močno osredotočamo svoj um in inteligenco, bomo tudi dosegli. Človekov um stalno kreira in s tem ustvarja karmo.

Predavanje je omogočilo razumevanje izzivov študentskega življenja in sveta v katerem se nahajamo, s čimer si je možno izboljšati življenje. Študenti so pridobili praktične informacije kako lahko vplivajo na svoje misli, izboljšajo kvaliteto svojega življenja in si pridobijo boljše lastnosti. Kdor zmore disciplinirati um lahko v njem ustvari najboljšega prijatelja.

Vsak obiskovalec je imel možnost preveriti o čem najbolj pogosto razmišlja, kako to nanj vpliva in kakšno prihodnost si s tem ustvarja. Glede na lastnosti, ki jih prepozna pri sebi, je vsak lahko prepoznal katera sila ima nanj največji vpliv. Vsi smo pod vplivom treh sil, ki sestavljajo materialno naravo. To so sila strasti, sila nevednosti in sila vrline. Zaradi sile strasti smo dejavni in si prizadevamo za materialne dobrine, sila nevednosti nas upočasni in prinaša neželena čustva, sila vrline pa prinaša zadovoljstvo, preprosto življenje in visoko razmišljanje.

Spoznali smo rešitve, ki jih lahko vpeljemo v realno življenje in sicer smo ugotovili kako si pomagati z meditacijo, primerno vrsto hrane in kateri čas dneva je za nas najbolj ugoden. Tudi vrsta glasbe, ki jo poslušamo, knjige, ki jih beremo in ljudje, s katerimi se družimo imajo velik vpliv na nas.

Predavanje se je zaključilo z dinamično diskusijo in sladkim presenečenjem. V naslednjih tednih sledijo še tri interaktivna predavanja, na katera ste vsi zainteresirani študenti lepo vabljeni. Več informacij najdete na spodnji povezavi.

Oglejte si tudi