Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Nacionalna mreža Zdravo društvo odpira vrata novim članom

Zdravo društvo je nacionalni projekt Športne unije Slovenije za spodbujanje zdravega življenjskega sloga. Mreža Zdravo društvo predstavlja središče za gibanje, druženje in informiranje, v katero je trenutno vključenih že 28 društev iz celotne Slovenije. K vključitvi v mrežo vabimo športna in rekreativna društva, ki si želijo delovati s ciljem promocije zdravega in aktivnega življenjskega sloga.
Člani mreže z ustreznim načrtovanjem, vodenjem in izvajanjem športno rekreativnih programov omogočajo in spodbujajo zdrav življenjski slog s poudarkom na telesni dejavnosti kot načinu krepitve zdravja.

Znak kakovosti Zdravo društvo društvom med drugim omogoča izvajanje programa Zdrava vadba ABC – kakovostno strukturirane športno rekreativne vadbe, ki je namenjena prav ohranjanju in krepitvi zdravja.

 

Temeljni cilj projekta je razviti konkurenčno mrežo v vseh večjih slovenskih krajih, spodbujati razvoj kakovostnih prostočasnih programov ter okrepiti sodelovanje društev z zdravstveno, lokalno in športno stroko. Ključno poslanstvo mreže je razvijati kakovost in odličnost v športnih društvih.

 

Prednosti za člane

Z željo, da vse naše članice postanejo zdrava društva v polnem pomenu besede, pripravljamo različne ukrepe, kako do znanja za vzpostavitev močnega in stabilnega društva s prihodnostjo.

 

Športna unija Slovenije kot krovni izvajalec projekta društvom zagotavlja kadrovsko, finančno, pravno, računovodsko, informacijsko, medijsko in strokovno podporo. Skrbi za povezovanje društev in krepitev mreže, izmenjavo in širjenje izkušenj, usposabljanje kadra, svetovanje in pomoč.

 

 

Oglejte si tudi