Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Jurjevo žegnanje v Sostrem pri Ljubljani

Naredilo se je lepo vreme in letos so se na Jurjevo nedeljo, 21. aprila, odvijali blagoslovi konj pravzaprav po vsej Sloveniji. V Sostrem pri Ljubljani smo imeli žegnanje konj in traktorjev, kot običajno, v Zavoglju pri cerkvi sv. Marka. Ob 10.00 uri je bila najprej sveta maša, ki jo je vodil g. župnik Aleš Tomašević iz Župnije Sostro, po maši pa je bil zunaj pred cerkvijo še blagoslov konj in traktorjev, ki se je začel z lepim potrkavanjem v zvoniku, ki so ga izvajali mladi fantje.


Iz Konjeniškega društva Sostro se nas je s konji udeležilo kar 12 članic in članov, nekaj pa s svojimi traktorji. Kljub temu da je cesta v Zavoglju in pred cerkvijo v zaključni fazi gradnje,  okolica pa zato ni dajala še nekega videza urejenosti, je ves dogodek in vzdušje polepšal lep in čist sončni dan, glede temperatur pa ravno prav svež.


Po blagoslovu smo se trije jahači podali še na skrajšani Ostrovrharjev pohod, ki ga vsako leto tradicionalno organizira Podgrad pri Ljubljani. Na turistični kmetiji Pri Lazarju se je na ciljni točki zbralo že kar nekaj pohodnikov, pa tudi tistih iz okolice, ki sicer radi zahajajo tja gor. S te kmetije se namreč širi prekrasen razgled po dolini in vzhodni okolici Ljubljane in vsak obiskovalec si to lahko ogleda tudi z daljnogledom.

Oglejte si tudi