Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Dan za spremembe v Slovenskem društvu Hospic

Slovenska filantropija že od leta 2010 obeležuje #danzaspremembe, ki je nastal z namenom spodbujanja ljudi k odzivanju na potrebe svoje skupnosti.
Ravno na ta dan, 6. 4. 2024, smo organizirali zadnji celodnevni izkustveni del izobraževanja v letošnjem sklopu Internega usposabljanja za delo z žalujočimi. Udeležili smo se ga prostovoljci in zaposleni iz vse Slovenije, zato smo se tokrat dobili kar na treh lokacijah: Ajdovščina, Ljubljana in Maribor.


Slovensko društvo Hospic nudi celovito brezplačno podporo v procesu žalovanja, namenjeno vsem odraslim žalujočim osebam ob izgubi bližnje osebe. Dostopen je po celotni Sloveniji, izvaja se v okviru dvanajstih Območnih odborov društva.Tekom celotne vključitve v program, strokovni delavci skupaj z žalujočimi načrtujejo primerno obliko podpore, ki je v skladu z njihovimi potrebami. Žalujočim odraslim osebam so na voljo naslednje oblike podpore:

 Individualni podporni pogovor (osebno, telefon, e-pošta)

– Srečanja v strokovno vodenih podpornih skupinah (odprta skupina, zaprta skupina

 Udeležba na klubu žalujočih

 Vikend skupine za žalujoče osebe

- Levjesrčna druženja in levjesrčni tabor

 Predavanja in delavnice

Vabimo vas, da za vključitev v program kontaktirate najbližji Območni odbor: https://hospic.si/wp-content/uploads/2023/10/Slovensko-drustvo-Hospic-OO-s-kontakti.pdf

Oglejte si tudi