Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Znanstival 2013

Vseslovenski center znanosti Hiša eksperimentov vsako leto konec maja prireja ZNANSTIVAL – štiridnevni dogodek, poln razkrivanja skrivnosti znanosti in lepote učenja in raziskovanja. Ljubljanski mostovi, ulice in trgi se te dni spremenijo v ogromen center znanosti.

 

Na znanstivalu ne bomanjkalo:

  • , ki so improvizacija promocije izobraževanja, neke vrste . V dobre pol ure zanimivih in privlačnih poskusov ter interakcije z obiskovalci, na poljuden način prikažemo neko temo iz znanosti. Dogodivščine se bodo izvajale na odprtem, pa tudi v Hiši eksperimentov. Prav veseli smo, da nismo edini v svetu, ki izvajamo dogodivščine. Z ljudmi iz tujine imamo pristen stik in tudi zato se gostje radi odzovejo na naša povabila. Tako bo tudi letos.znanstvenih dogodivščinjazz v znanosti
  • delavnic DRZNI eksperimenti. Tu obiskovalci iz enostavnih predmetov izdelujejo zanimive znanstvene stvaritve: oboo, vulkan, letala, vozilo na zračni blazini, spektroskop, fagot, ...
  • znanstveno-promocijskih predavanj, ki se bodo odvijala v Hiši ter
  • spektakla v soboto. Kaj se bo zgodilo tam, ne bomo izdali. Se pa splača priti in doživeti.

 

 

Razstava

Na Galeriji na prostem na Krakovskem nasipu je na ogled razstava znanost na ljubljanskih ulicah.


Na ogled so fotografije z vsakoletnega Znanstivala, svojevrstnega festivala, posvečenega razkrivanju skrivnosti znanosti, ki poteka na ulicah in trgih v središču Ljubljane. Festival organizira Hiša eksperimentov.

Med znanostjo in umetnostjo ni meje. Za oboje je značilna radovednost in raziskovanje. To dejstvo s pričujočo razstavo dokazujejo fotografi-umetniki-raziskovalci: Branko Čeak, Domen Pal in Jože Maček. 

Oglejte si tudi