Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

V akciji "Živali za otroke" podjetje Mars omogočilo vzpostavitev senzornega vrta in obogatilo izvajanje senzorne integracije

Ljubljana, 14. november 2016 – S posaditvijo sadne grmovnice sta podjetje Mars in Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana (ZGNL) na dan slovenskega znakovnega jezika simbolično naredila naslednji korak k vzpostavitvi senzornega vrta, ki bo pozitivno pripomogel k razvoju socialnih veščin in čutil učencev ZGNL ter znatno dvignil kakovost terapevtskih storitev zavoda. Senzorni vrt bo sestavljalo več postaj, zasnovan bo za delo v parih in majhnih skupinah. Posebna pozornost bo namenjena tudi terapiji senzorne integracije ter terapevtskemu programu s pomočjo psov Društva Tačke pomagačke.

V podjetju Mars so v letošnji akciji Živali za otroke, ki je potekala že tretje leto zapored, zbirali sredstva za opremo, potrebno za terapijo senzorne integracije, vzpostavitev senzornega vrta in nakup opreme za izvajanje terapevtskega programa Terapija s pomočjo psov na ZGNL. »Družbena odgovornost je del organizacijske kulture podjetja Mars. S projektom Živali za otroke vračamo okolju, v katerem delujemo. Naš namen je povezati otroke in živali, zato smo že lansko leto sodelovali z Društvom Tačke pomagačke. Sodelovanje je obrodilo prave sadove, zato ga letos nadaljujemo in s tačkami rišemo nasmehe na obrazu učencev ZGNL. Pri projektu pa smo zelo dejavno sodelovali tudi zaposleni. Naši sodelavci so pomagali v delovni akciji, s katero se je pričelo urejanje senzornega vrta,« je pojasnila Darja Šušteršič, direktorica podjetja Mars za Slovenijo, Hrvaško in BiH. Letos je prodajna akcija potekala od 1. do 21. oktobra v maloprodajnih trgovinah Spar/Interspar, Mercator, Tuš, Hofer, Petrol, OMV, Fama, KEA, Jager, Mlinotest in E.Leclerc. V tem času so del sredstev od prodaje izdelkov Whiskas in Pedigree v višini 15.000 evrov namenili uresničitvi tega cilja. Za uspeh akcije se zato v podjetju Mars zahvaljujejo tudi svojim kupcem omenjenih blagovnih znamk.

Otroci od sedaj naprej tudi v družbi Tačk pomagačk
Številne strokovne raziskave kažejo na pozitivne vplive, ki jih imajo živali na otroke – odpravljanje tesnobe, izboljšanje splošnega zdravja in dobrega počutja, večja uspešnost v šoli in lažja socializacija otrok. S pomočjo pridobljenih sredstev bodo na ZGNL v program lahko vključili terapevtske kužke in njihove vodnike iz Društva Tačke pomagačke. Ti jih bodo obiskovali enkrat tedensko in izvajali različne terapevtske programe. Gre za edinstveni program, ki otroku zagotavlja pridobivanje senzornih izkušenj, potrebnih za rast in razvoj. V program se lahko vključuje otroke, ki imajo težave s senzorno integracijo, motorične težave, motnje pozornosti, težave v govorno jezikovnem razvoju, težave z regulacijo vedenja in učenjem. »Pes je pravi prijatelj otrok, nudi jim emocionalno podporo, izboljšuje njihovo pozornost, zmanjšuje anksioznost, pomirja in spodbuja pozitivno sprejemanje emocionalnih, zvočnih in fizičnih dražljajev. Je motivator za premagovanje različnih preprek, s katerimi imajo otroci težave. Spodbuja jih k medsebojnim stikom, pogovoru, spoštovanju dogovorjenih pravil, vzbuja občutke sprejetosti in krepi samozavest,« je razložila Slavica Mrkun, predsednica Društva Tačke pomagačke.

 

________________________

Več informacij: Sanja Grobovšek, sanja.grobovsek@taktik.si, 01 280 12 09

Oglejte si tudi