Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Ta teden na Ljubljanskem gradu

Prihodnji teden na Ljubljanskem gradu sledi 3. predavanje iz cikla Slovenska zgodovina, zadnji koncert iz cikla jazzovskih koncertov ter zadnja Grajska Mini ustvarjalnica v tem letu.

3. predavanje iz cikla Slovenska zgodovina

Kakšno podobo so imeli Slovenci o cesarju Francu Jožefu I., enemu izmed najdlje vladajočih evropskih vladarjev, bomo izvedeli na tretjem predavanju iz cikla Slovenska zgodovina, ki jih Ljubljanski grad pripravlja v novembru.

20. novembra ob 18. uri bo predeval dr. Janez Cvirn; naslov pa »Imago imperatoris; cesar Franc Jožef I. in Slovenci«. Cena vstopnice: 3,00 €.

Zadnji koncert iz cikla jazzovskih koncertov

Zadnji koncert iz cikla »Boben in lajna na Ljubljanskem gradu – Mejniki 2012« bo na sporedu 23. novembra ob 20. uri v Stanovski dvorani. Cikel šestih jazzovskih koncertov bo zaokrožila priljubljena pevka Nina Strnad s svojim kvintetom. Nina nadaljuje svoje šolanje v dobri družbi mladih slovenskih jazzovskih glasbenikov na ustanovi New School v New Yorku. Svojo novo izkušnjo bo predstavila s svežim programom, ki ga bo na koncertu na Ljubljanskem gradu izvajala premierno.

Cena vstopnice: 6,00 € (dijaki in študentje 4,00 €).

Grajska Mini ustvarjalnica

Najmlajšim pa je namenjena zadnja Grajska Mini ustvarjalnica v letošnjem letu, ki jih Ljubljanski grad pripravlja v sodelovanju z Mini teatrom. Tematika tokratne ustvarjalnice Burke Jurke Burke je zgodba Jasne Markuš o čarovnici Jurki Burki, ki je zmedena čaribaba, stanujoča v čaribarskem mestu. Navdušuje se nad tečnobo in tistimi, ki se držijo kot kisle kumarice. Za njih pozna dober recept. A tudi Jurka kdaj ne najde rešitve za vsakodnevne tegobe. Dobimo se v nedeljo, 25. novembra, ob 15. uri v Beli dvorani. Na delavnici bomo spoznali like iz pravljice, nato pa iz različnih materialov izdelali lik čarovnice. 


Izdelke bodo otroci lahko odnesli domov in jih shranili kot spomin na zabavno druženje na Ljubljanskem gradu.Po ustvarjalnici si ob 17. uri lahko ogledate predstavo »Burke Jurke Burke« v dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu.

Cena vstopnice za ustvarjalnico je 3,00 €.

Vir: Ljubljanski grad.

Oglejte si tudi