Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Maratonska druga godba

Najbolj prepoznaven festival  glasbe sveta in  drugačne glasbe nasploh v Sloveniji, Druga godba, bo letos ubral nov koncept. Festival bo trajal le en konec teddna (10. in 11. maja) glavnina programa pa bo potekala kot neprekinjen dvodnevni koncertni maraton. Vsega skupaj bo v križankah 29 ur glasbe brez predaha. Za vstopnico pa boste odšteli 26 evrov.

 

Festival v Krinžankah se bo začel v petek zvečer, odprla pa ga bo afriška glasbena zvezdnica Rokia Traore. Koncerti in DJ nastopi bodo sledili do nedelje zgodaj zjutraj.

 

Med vrhunci festivala bodo še nastopi izvajalcev kot so etiopsko britanska zasedba Krar Collective, ki črpa iz tradicije, a razvija izrazito sodoben zvok, Las Migas (Španija), ki širijo repertoar flamenka z raznovrstnimi glasbenimi vplivi, zasedba Shutka Roma Rap iz Makedonije, ki spaja najboljše elemente črnske glasbe z najboljšim iz romske tradicije, ter raper Blitz The Ambassador, ki je glasbo urbane Afrike odmevno prenesel na newyorško glasbeno prizorišče.

 

Drugo godbo je vplivna britanska glasbena revija Songlines v letih 2009, 2010 in 2012 uvrstila med 25 najboljših festivalov na svetu.

Oglejte si tudi