Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

FERFL-nova sezona projekta za podjetniške ideje z družbenim učinkom

Imate idejo, ki je bila do sedaj spregledana zaradi »majhnosti«, »lokalnosti« ali nizke finančne dostopnosti? Vas je strah, vam zmanjka motivacije in podjetniškega znanja? Iščete možnost za izboljšanje svoje dejavnosti, razmišljate, kako si sami ustvariti delo oz. delovno mesto?
Napovedujemo novo sezono projekta Ferfl!

Ferfl ni navaden feferonček! Gre za celovit program spodbujanja podjetniških  idej z družbenim učinkom, ki različne generacije spodbuja, da začnejo razmišljati o boljši prihodnosti in  pričnejo razvijati podjetniške ideje, ki imajo pozitivne učinke tudi za družbo in okolje, v katerem živimo.

Program je iniciativa Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana.  Njegova izvedba je za udeležence v vseh fazah povsem brezplačna.

 

Program, ki smo ga prvič izvedli jeseni 2014, bomo tokrat izvajali že četrtič. V prvih treh sezonah programa so se kalile številne ekipe oz. posamezniki, ki so ustanovili podjetja, ki danes že delujejo na trgu: Mimice (www.mimicetoys.com), DŠkatla (www.dskatla.si), BisterUm (www.bisterum.si), Dežela zelišč (FB Dežela zelišč), Rožma (www.rozma.si), Vitalizem (www.vitalizem.si) in še mnogi drugi.

 

 

Program je sestavljen iz štirih sklopov aktivnosti: Podjetniškega natečaja, Startup vikenda, Podjetniške šole in Socialno podjetniškega inkubatorja. STARTUP VIKEND podjetništva z družbenim učinkom, bo potekal od petka, 10. marca do vključno nedelje, 12. marca 2017. V podjetniških skupinah boste imeli možnost oblikovati in razvijati podjetniške ideje, predvsem pa se naučiti metodologije za razvoj le-teh. Na vikendu bosta izbrani dve ideji z največ potenciala, ki se bosta vključili v podjetniško šolo.

Če imaš dovolj podjetniškega znanja in svojo idejo, jo prijavi na SLOVENSKI NATEČAJ za podjetniške ideje z družbenim učinkom, ki bo odprt  od 13. februarja do vključno  19. marca 2016.

6 najboljših idej startup vikenda in natečaja bo dobilo mesto v PODJETNIŠKI ŠOLI, kjer ekipe poleg delavnic pod mentorskim vodstvom razvijajo prototip svojih idej. Celotna šolnina podjetniške šole je krita iz nagradnega sklada, ki skupno znaša kar 14.000 EUR. Najboljši 2 ekipi lahko nadaljujeta v SOCIALNO PODJETNIŠKEM INKUBATORJU, kjer 3 mesece pilita svojo idejo in se pripravljata za vstop na trg. V inkubatorju ekipi brezplačno uporabljata pisarniški prostor, imata na voljo svetovanje in podjetniško mentoriranje.

 

Več o projektu boste lahko izvedeli  na osebni predstavitvi projekta, ki bo potekala v četrtek, 16.februarja 2017.

Dobimo se ob 17. uri, v veliki dvorani na Linhartovi cesti 13 (pritličje).

Obvezna predhodna prijava na  www.ferfl.si/ljubljana (Prijava na dogodek)

 

Za vse tiste, ki pa ste odločeni, da pridete na naš  startup vikend, imate čas do 7. marca 2017, da svojo prijavo oddate na na www.ferfl.si/ljubljana (Prijava na startup vikend).

 

Več informacij najdete na spletni strani projekta www.ferfl.si/ljubljana in FB profilu https://www.facebook.com/ferflCILJ.

Dodatne informacije: ideja@ferfl.si.

 

Projekt Ferfl so podprla številna uveljavljena slovenska podjetja in podjetniki. Finančni pokrovitelji projekta so: Mestna občina Ljubljana, Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija; Energetika Ljubljana, Žale, javno podjetje ter javni podjetji Ljubljanski potniški promet in Ljubljanska parkirišča in tržnice. Projekt podpira tudi Zavod RS za zaposlovanje.

 

Partnerji projekta, ki sodelujejo pri izvedbi programa pa so:  Gostilna dela, zavod Nefiks, Sklad 05, Opti print d.o.o., Zadruga Buna in Tri Muhe, Šentprima, Inštitut Irdo, Zavod Viva, Simbioza Genesis, socialno podjetje, GEA College, Zavod za Medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon; GRUNT, združenje za razvoj odgovorne in sodelovalne potrošnje, socialno podjetje;  MojeDelo.com;  Tiko Pro d.o.o.; 30 Lean d.o.o.; NLB d.d.; Proevent, d.o.o.

 

 

Oglejte si tudi