Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Urejanje mestnega krajinskega parka

Mestna občina Ljubljana bo uredila Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. MOL želi urediti območje med vilo Marija Vera in Tivolskim gradom, oziroma med Cesto 27. aprila in bližino Šišenskega hriba. Ljubljanska območna enota Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) je MOL-u, ki je lastnica tega dela gozda s površino 38 hektarjev, izdala odločbi o odobritvi poseka izbranih dreves.

 

Pripravljalna dela se bodo v okolici Švicarje začela že danes, 7. januarja. S posekom izbranih dreves pa bodo začeli takoj, ko bodo vremenske razmere primerne oziroma bodo tla dovolj pomrznjena, s čimer bodo obstoječe poti in gozdna vegetacija zaščiteni v čim večji možni meri. Za posek je označeno poškodovano drevje, drevje, ki zaradi zmanjšane stabilnosti ogroža obiskovalce gozda, ter drevje, katerega posek bo prispeval k negovanosti gozda. Za posek označeno drevje predstavlja 7 % vsega lesa.

 

Opozorilo obiskovalcem

 

Na del drevja, označenega za posek, so nameščena obvestila z napisanim vzrokom označitve drevja za posek.

 

Območje delovišča bo popolnoma zaprto za obiskovalce, robovi delovišča bodo označeni z obvestili in s trakovi, ki bodo nameščeni preko glavnih in stranskih poti. Zaradi zagotavljanja varnosti sprehajalce prosijo, da do konca načrtovane sečnje ne hodijo po gozdu znotraj sečnega območja oziroma da obisk omejijo na območja, kjer ne bo zapore. Glede na to, da bodo na več lokacijah začasna skladišča za les, sprehajalce tudi pozivajo, naj ne hodijo ali plezajo po hlodih, saj obstaja nevarnost zdrsa ali premika hlodovine in s tem možnost poškodb.

 

Vir: MOL.

Oglejte si tudi