Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Festival Transgeneracije 2013

Festival je namenjen predstavitvi najboljših dosežkov dijaške gledališke, plesne, video, oblikovne in likovne ustvarjalnosti v sezoni 2012/2013.OpisFestival Transgeneracije je namenjen predstavitvi najboljših dosežkov dijaške gledališke, plesne, video, oblikovne in likovne ustvarjalnosti v sezoni 2012/2013. Cankarjev dom v okviru projekta Transgeneracije letos prvič sodeluje z Evropskim parlamentom, Informacijsko pisarno za Slovenijo.

Obeležitev evropskega državljanstva

Dijaki naj bi s svojimi umetniškimi deli obeležili Evropsko leto evropskega državljanstva, ki poteka pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre«. Prihaja v odločilni fazi evropske integracije – leto 2013 namreč pomeni 20. obletnico državljanstva EU, ki je bilo uvedeno leta 1993 z Maastrichtsko pogodbo, hkrati pa je tudi leto pred volitvami v Evropski parlament. Evropsko leto se bo osredotočilo na že dosežene koristi, ki jih prinaša državljanstvo EU in spodbudilo vseevropsko razpravo z državljani o tem, kakšno prihodnost Evropske unije si želijo.


Dijaki bi skozi prizmo lastnega umetniškega izraza in ustvarjalnega duha izrazili svoje doživljanje bivanja v Evropski unij kot njeni državljani.


Najboljši skupini dijakov bo omogočeno potovanje na Evrošolo v Evropski parlament v Strasbourg, kjer se bodo srečali z dijaki iz celotne Evropske unije.

Oglejte si tudi