Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Snaga bo podražila položnice

Svet ustanoviteljev ljubljanskih javnih podjetij je na včerajšnji seji potrdil nove cene storitev snage. Povprečno gospodinjstvo bona mesec odštelo 13 evrov na mesec.

 

Nov način obračuna storitev spreminja ceni zbiranja in odlaganja komunalnih odpadkov ter uvaja ceni zbiranja bioloških odpadkov in obdelave komunalnih odpadkov. Po uskladitvi obračuna z novo metodologijo bo Snaga prilagodila tudi strošek ravnanja z odpadki.

 

Povprečni mesečni strošek na gospodinjstvo bo po novem za 1,03 evra višji od sedanjega. Podjetje si bo na ta način zagotovilo dolgoročnejšo vzdržnost in stabilnost sistema za ravnanje z odpadki, ki ga je morala v zadnjih letih, zaradi vedno ostrejših zakonodajnih zahtev, nadgraditi ter razširiti.

 

Do leta 2020 polovica odpadkov recikliranih

 

Po navedbah Snage je prišlo do podražitve tudi zaradi cilja, da je treba do leta 2020 reciklirati vsaj polovico zbranih odpadkov

 

Snaga je uporabnikom zagotovila 55.000 dodatnih zabojnikov za zbiranje embalaže in papirja ter med drugim razširila sistem podzemnih zbiralnic in nabavila opremo za obdelavo odpadkov. Te aktivnosti so, skupaj z doslednim ločevanjem uporabnikov storitev Snage, pripeljale do dobrih rezultatov: količina zbrane embalaže se je v letu 2012 zvišala za 56 odstotkov, v primerjavi z letom 2011. V oktobru, novembru in decembru 2012 pa za povprečno 90 odstotkov, v primerjavi z enakim obdobjem v prejšnjem letu.

 

Oglejte si tudi