Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

HISTORY Fashion Week

V Galeriji Škuc je včeraj ob 20. uri potekal otvoritveni obred v razstavo HISTORY Fashion Week, ki ga je vodil dr. Božo Repe.

 

V razstavi, ki je na ogled od četrtka, 28. februarja, do nedelje, 3. maraca, bodo predstavili stare in nove kreacije modne hiše HISTORY avtorjev Vuka Ćosića in Mateja Andraža Vogrinčiča. Projekt HISTORY tematizira boj za interpretacijo zgodovine in ponuja nekaj radikalnih in uporabnih prijemov. Razstava je preglednega značaja in ponuja vpogled v vse kardinalne faze opusa hiše HISTORY.

 

Kulturno umetniški program

 

Ob razstavi se bo odvil tudi bogat kulturno umetniški program v obliki Tedna Mode, ki vključuje:

 

  • četrtek, 28.2. ob 19.00: Okrogla miza "Janez Janša meets HISTORY" na temo odnosa med sodobno umetnostjo in sodobno družbo. Soočili se bodo Janez Janša, Janez Janša, Žiga Kariž, Matej Andraž Vogrinčič in Vuk Ćosić. Moderiral bo Lev Kreft.
  • petek, 1.3. ob 19.00: Projekcija dokumentarnega filma "Queen of Versailles" režiserke Lauren Greenfield iz leta 2012. V filmu sledimo zgodbi o Jackie in Davidu Sieglu in njuni družini, sicer lastnikoma Westgate Resorts, med gradnjo hiše po zgledu Versaillesa, največje in najdražje enodružinske hiše v ZDA v času finančne krize.
  • sobota, 2.3. ob 12.00: Otroška delavnica "Metanje molotovk" je pripravljena za najmlajše in najbolj radovedne obiskovalce. Vodil bo jo analitični sociolog Franc Trček. Žal je delavnica že razprodana. Med delavnico bo potekal voden ogled razstave z umetnikoma Vukom Ćosićem in Matejem Andražem Vogrinčičem.
  • nedelja, 3.3. ob 20.00: Dražba molotovk iz zbirke HISTORY NOW fragrance. Ves prihodek od dražbe je namenjen pokrivanju stroškov razstave ter zadovoljevanju nakupovalnih refleksov avtorjev.

Dražitelj: Matija Solce; glasbena spremljava: DJ Bakto.

Vir: ŠKUC

Oglejte si tudi