Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Z izračunom porabljene energije razpolovimo svoje stroške

Koliko bi lahko zmanjšali naš račun z boljšo izolacijo našega doma, z učinkovitim ogrevalnim sistemom in z varčno uporabo elektrike? Uporabite praktično spletno aplikacijo in izračunajte sami.

V primeru, da je naš dom slabo izoliran, da imamo zastarel in neučinkovit ogrevalni sistem, ob tem pa smo še zelo potratni z elektriko, je naš račun za energijo lahko tudi do 70 odstotkov višji.

 

S pravilno izbiro energenta, učinkovitim ogrevalnim sistemom prilagojenim našim razmeram in z učinkovitim ravnanjem, lahko naš strošek zmanjšamo ali celo prepolovimo. Stroški se bodo zmanjšali ne samo pozimi ampak tudi poleti.

 

 

Pomagajte si s spletno aplikacijo

Z izračunom naredimo prvi korak do prihrankov. Porabimanj.si nam je pri izračunu lahko v veliko pomoč. Aplikacija nam izračuna oceno porabljene energije, glede na razmere, število prostorov, ki jih ogrevamo.

 

Predstavi nam okvirne stroške energije in izpuste CO2. Poleg tega nam ponudi učinkovitejše alternative, med ponujenimi možnostmi lahko izbiramo sami. Aplikacija izračuna tudi okvirne stroške pri menjavi npr. ogrevalnega sistema, menjave oken...

 

Energetski svetovalec omogoča izračun štirih različnih področij: prevoz, električna energija, hlajenje in zgoraj že omenjeno ogrevanje, tako pokriva vsa možna področja rabe energije, ki jo vsakodnevno uporabljamo.

 

Spletno aplikacijo energetskega svetovalca najdete na portalu Pozitivna energija

Povezave

Ekologičen.si

Oglejte si tudi