Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

V MESECU POŽARNE VARNOSTI GASILCI V VRTCU KRIŽEVCI

Že vrsto let Vrtec Križevci zelo dobro sodeluje z gasilskimi društvi v občini Križevci, predvsem v mesecu požarne varnosti.

21. oktobra 2016  so naš vrtec obiskala gasilska društva in sicer PGD Boreci, PGD Križevci pri Ljutomeru ter PGD Kokoriči in Berkovski Prelogi .

V Osnovni šoli, kjer je najstarejša skupina otrok našega vrtca so izvedli vajo evakuacije. Otroke so seznanili s preventivnimi ukrepi ob nesrečah, z načini kako ravnamo v nevarnih situacijah in  kako se zavarujemo. Otrokom so povedali  kakšne  intervencije so letos že imeli, pokazali so več vrst gasilnih aparatov in infrardečo kamero.

Hkrati so se seznanili s poklicem gasilca, kaj vse gasilci počnejo in v kakšnih nesrečnih situacijah vse se lahko znajdemo od požara, poplave, potresa do prometne nesreče.

Najbolj zanimiv je bil obisk gasilcev v prostorih vrtca. Otroci so z zanimanjem sodelovali, spoznavali so zaščitno opremo gasilcev, pogumni so celo preizkusili čelado.

Najstarejši skupini vrtca sta si ogledali gasilski avtomobil od blizu in otroci bili so navdušeni.

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je gasilstvo res še vedno pravo tovarištvo, kjer je pomembno sodelovanje tako medgeneracijsko kot tudi sodelovanje in solidarnost na splošno, saj lahko le tako, in seveda z znanjem, pomagamo tistim, ki nas potrebujejo.

Oglejte si tudi