Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Pomurec in Pomurka leta 2016

V Moravskih Toplicah so 3.3.2017 že 26. podelili priznanja za nazive Pomurka in Pomurec leta po izboru bralcev Vestnika in poslušalcev Radia Murski val. Med njimi so bili tudi trije občani občine Križevci.  O njih so zapisali:

 

Tjaša Kos, vodja Kulturnega in izobraževalnega društva Kelih iz Križevec pri Ljutomeru. Društvo predstavlja kulturo, izobraževanje ter vinsko kulturo kot dragocenosti in tradicijo na območju Prlekije in na Slovenskem. Med prireditvami, ki jih prirejajo je Salon Jeruzalem, ki so ga uspešno pripravili tudi letos. Zadnja leta si še posebej prizadevajo za prepoznavnost tradicionalne prleške gibanice in bodo v okviru praznika občine Križevci tudi letos organizirali prireditev Prleška gibanica 2016, na kateri bodo izbrali najboljše sladice.


Sara Zamuda iz Stare Nove vasi je v starostni skupini do 19 let prejela naslov Naj prostovoljka, ki ga podeljuje Mladinski svet Slovenije. Sara je bila lani najmlajša Pomurka, ki je pri Anini zvezdici zbirala hrano za socialno ogrožene. Redno pomaga na prireditvah in humanitarnih akcijah, samoiniciativno je po okoliških vaseh zbirala knjige za novoustanovljeno knjižnico, aktivna je v lokalnem gasilskem društvu in pri Rdečem križu.

Matjaž Jureš iz Križevec pri Ljutomeru je prejemnik priznanja za posebne dosežke na natečaju Prostovoljec leta Mladinskega sveta Slovenije. Predlagal ga je Dom starejših občanov Ljutomer, in sicer za prostovoljno delo z osebami z demenco. Delo z osebami z demenco je zahtevno in ne more ga opravljati vsak. Matjaž s svojim čutom za ljudi, pozornostjo, odgovornostjo in skrbnostjo skrbi za dobro voljo, pogum in tolažbo stanovalcev Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer Stročja vas.

Oglejte si tudi