Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

PRIREDITEV 15. DROGI SOSID DOBER DEN JE NAPOLNILA DVORANO GASILSKEGA DOMA V BUČEČOVCIH

PRIREDITEV 15. DROGI SOSID DOBER DEN JE NAPOLNILA DVORANO GASILSKEGA DOMA V BUČEČOVCIH

 

Tradicionalna prireditev Drogi sosid dober den, se je letos, v nedeljo 20. novembra, odvijala že petnajsto leto zapored. Kulturno društvo Kajer iz Bučečovcev je pripravilo bogat kulturni program, prežet s pesmijo in plesom ter kulturno dediščino. Tema letošnje prireditve je bila ajda, po prleško hajdina, in ves postopek povezan s pridelavo in predelavo ajde ter produktov, ki nastanejo iz nje. Bučečovske gospodinje so pripravile okusne sladice, ki so vsebovale ajdo: ajdove kropce, ajdove piškote, biskvite ipd.

Zaplesali sta Folklorna skupina iz Svetega Jurija ob Ščavnici in domača Folklorna skupina Kajer iz Bučečovcev. V goste je prišla moška vokalna skupina iz Artič, nastopil je humorist Marko Kočar, z recitacijo pa Olga Antič.

Maskota Kajer, ki iz leta v leto potuje med obiskovalci, je bila v letošnjem letu v Stari Novi vasi. Kajera so vrnili in pripravili pevski nastop Sare Rajh ter mladega harmonikarja. Na tokratni prireditvi pa je Kajer odpotoval k obiskovalcu iz  sosednje občine Veržej.

Predsednica JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek je zaslužnim članom KD Kajer iz Bučečovcev podelila bronaste, srebrne in zlate Maroltove značke za uspešno delo na kulturnem področju.

Predsednik KD Kajer Zvonko Šijanec se je zahvalil članom KD za uspešno delo, ki od posameznikov zahteva veliko truda in odrekanja, saj je za uspehe na državnem nivoju potrebnih veliko vaj. Prav tako se je zahvalil obiskovalcem, ki so napolnili dvorano gasilskega doma, saj jim prav obiskovalci in poslušalci dajejo energijo, da kvalitetno in z veseljem delajo.

Pohvalo za uspešno delo in izvedeno prireditev je članom KD Kajer izrekel tudi podžupan občine Križevci, Bogomir Gaberc.

Povezave

Youtube

Oglejte si tudi