Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Prvošolčki sedli v šolske klopi

V ponedeljek, 1. septembra 2014, je v šolske klopi Osnovne šole Simona Gregorčiča sedlo 37 prvošolčkov. 24 učenk in učencev bo v šolskem letu 2014/15 obiskovalo centralno šolo v Kobaridu, 2 v Breginju, 7 v Drežnici in 4 v Smasteh.
V ponedeljek, 1. septembra 2014, je bil za 37 prvošolčkov iz Občine Kobarid velik dan.

 

Ob 8. uri so v šolske klopi sedli štirje prvošolčki na Podružnični šoli v Smasteh, kjer sta jih skupaj z učiteljicami sprejeli ravnateljica OŠ Kobarid Melita Jakelj  in podžupanja Občine Kobarid Danica Hrast. Prvošolčki so si ogledali lutkovno predstavo in bili deležni nepozabnega sprejema. 

 

Uro kasneje sta dva prvošolčka prestopila prag na Podružnični šoli v Breginju, kjer jima je dobrodošlico izrekla tudi kobariška županja. Čestitala jima je in si ogledala prisrčen program, ki so ga skupaj z učiteljicami pripravile učenke in učenci Podružnične šole Breginj.

 

Na Podružnični šoli v Drežnici bo v šolskem letu 2014/15 sedem prvošolčkov. V šolske klopi so jih pospremile učiteljice, ravnateljica Melita Jakelj in podžupanja Danica Hrast. Učenci Podružnične šole so jim skupaj z učiteljicami pripravili nepozaben sprejem.

 

Na centralni šoli v Kobaridu je 24 kobariških otrok pospremila ravnateljica Melita Jakelj skupaj z učiteljicami. Posebej zanje so v dvorani Doma Andreja Manfrede pripravili sprejem. Prvošolčki so si v družbi staršev ogledali lutkovno predstavo Bibice gredo v šolo v izvedbi Mkud Kobarid in prisluhnili pevsemu zborčku OŠ Kobarid ter mladim glasbenikom Glasbene šole Tolmin, oddelka Kobarid.

 

Prvošolčke in starše sta pozdravili in jim čestitali ravnateljica OŠ Kobarid Melita Jakelj in županja Občine Kobarid Darja Hauptman, ki jim je v pozdravnem nagovoru zaželela, da bi v šolo radi prihajali, se v njej dobro počutili in se veliko naučili. V imenu Občine Kobarid je vsakemu osebno čestitala in podarila simbol naše države – slovensko zastavo.

 

S spodbudnimi besedami je prvošolčke pospremila tudi direktorica Mlekarne Planika Kobarid Anka Miklavič Lipušček, ki je vsem prvošolčkom podarila sir Mlekarne Planika. 

 Že prvi šolski dan sta prvošolčke obiskala tudi policist in medobčinski redar Janko Volarič. Zaželela sta jim varno pot v šolo in jih opremila z odsevnimi brezrokavniki in kresničkami. 


Uradnemu sprejemu je sledil družabni del. Prvošolčki so si ogledali razred  v katerem bodo preživeli šolsko leto in se v družbi svojih vrstnikov, staršev in učiteljic  posladkali. Jutri pa jih že čaka pravi šolski dan. 

 

Vsem šolarjem želimo lep in uspešen začetek novega šolskega leta!

Oglejte si tudi