Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Vam je že KLIKnilo? dvotedenska preventivna akcija Varnostni pas

V okviru izvajanja nacionalnega programa Vam je že KLIKnilo?, ki traja od 13. do 26. marca 2017, poteka nacionalna akcija VARNOSTNI PAS. V sklopu akcije bo poostren nadzor nad uporabo varnostnega pasu potekal tudi na Kobariškem. Nadzor bosta izvajali občinska redarska služba in Policija.
V petek, 17. marca bodo policisti in redarji tudi na Kobariškem preverjali, ali so vozniki in sopotniki v vozilih pripeti z varnostnim pasom.

Osnovni namen preventivne akcije s sloganom Vam je že KLIKnilo? je spodbujati uporabo varnostnih pasov pri vseh potnikih na vseh vožnjah in v vseh vozilih, izboljšati pravilno pripetost in uporabo varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev ter zmanjšati posledice, mrtve in hudo poškodovane, v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Cilji nacionalne preventivne akcije Varnostni pas so:

1.    povečanje stopnje uporabe varnostnih pasov v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in avtobusih
2.    zmanjšanje števila mrtvih in hudo telesno poškodovanih zaradi neuporabe varnostnih pasov

Med ukrepi, ki so jih na nacionalni ravni pripravili v sodelovanju z različnimi državnimi ustanovami in organi na lokalni ravni, ter nevladnimi organizacijami, bodo v času akcije:

  • nadgradili aktivnosti v projektu Pasavček s spodbujanjem pripetost vseh potnikov v avtomobilih s pomočjo otrok (vsakodnevno spremljanje pripetosti Red je vedno pas pripet!)
  • v okviru Izpitnih centrov informirali in osveščali mlade kandidate za voznike o uporabi varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev
  • izvajali usposabljanje učiteljev vožnje v sodelovanju z IC
  • izvedli preventivne dogodke za spodbujanje uporabe varnostnih pasov
  • osveščali voznike in potnike glede uporabe varnostnih pasov  na Zaletavčku v okviru izvajanja nadzora v sodelovanju s Policijo.

Policija in občinska redarstva bodo v času akcije poostreno nadzirajo uporabo varnostnih pasov pri vseh potnikih, tudi v okolici šol, vrtcev, nakupovalnih središč. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Zavodom za šolstvo vse osnovne, srednje šole ter vrtce obvesti in opozori glede nujnosti dosledne uporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev ter druge aktivnostii.






Oglejte si tudi