Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje starejših občank in občanov občine Kobarid

Petkovo popoldne so starejše občanke in občani občine Kobarid preživeli na tradicionalnem srečanju, ki ga vsako leto organizirata Občina Kobarid in Rdeči križ Tolmin.
Rdeči križ Slovenije Območno združenje Tolmin in Občina Kobarid sta tudi letos organizirali tradicionalno srečanje starejših občank in občanov s kulturnim programom in druženjem.

 

Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki je v svojem nagovoru poudaril, da si na občini trudimo in veliko vlagamo v programe pomoči in druge aktivnosti namenjene starejšim. Prisotne je ob tej priložnosti zaprosil, da oddajo predloge in želje, ki jih imajo. Bodisi na področju aktivnega sodelovanja in druženja, kot tudi na področju pomoči na domu, mogoče le želje po kratkem obisku in pogovoru. 
Zahvalil sem jim je za udeležbo in zaželel veliko zdravja ter mirne prihajajoče praznike.

Zbrane sta v nadaljevanju pozdravila tudi ravnateljica OŠ Simona Gregorčiča Kobarid Melita Jakelj in predsednik Rdečega križa Slovenije OZ Tolmin Branko Loncner.

Kulturni program so posebej za starejše oblikovali učenci OŠ Simona Gregorčiča Kobarid pod mentorstvom učiteljice Božice Špolad Žuber. Rdeča nit programa je bil slovenski jezik in ljubezen do materinščine. 

Spodbudne besede je starejšim namenila tudi sekretarka RK Tolmin Marjanca Velišček, ki je predala rožico najstarejšima in najmlajšima občankama in občanoma, ki sta se udeležila srečanja. Uradnemu delu je sledilo prijetno druženje. 

 

 

Oglejte si tudi