Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Obisk varovancev Doma upokojencev Tolmin

V sredo, 18. maja, je bil v Domu upokojencev Tolmin posebej vesel dan, saj so varovance obiskali župani vseh treh posoških občin, predstavniki Karitasa, Društva upokojencev Tolmin in Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Tolmin.

Prisotni so z veseljem prisluhnili in si ogledali prisrčen kulturni program z veliko petja in plesa, ki so ga pripravili učenci Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin. Varovancem doma so izdelali lične izdelke in jim razdelili poljsko cvetje. Ne le starejšim, tudi učencem je bilo prijetno pri srcu, ko so videli, kako so varovancem polepšali dan. Obiska in pozdrava so bili deležni tudi varovanci, ki se zaradi slabšega zdravstvenega stanja niso mogli udeležiti programa v jedilnici in so prijazno besedo sprejeli v svojih sobah. 

Župan Občine Kobarid Robert Kavčič vsako leto decembra, skupaj z Društvom upokojencev iz Kobarida, obišče starejše občane, ki živijo v Domu upokojencev v Tolminu, Podbrdu in na Petrovem Brdu. Ob praznovanju rojstnega dne pošlje starejšim od 80 let čestitko, 90 let in starejše pa osebno obišče in jim ob visokem jubitelju čestita. 

Dan za Domove upokojencev naj bi postal tradicionalen in veseli nas, da bomo z obiskom in programom vsem varovancem polepšali vsakdan. 

Oglejte si tudi