Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

10. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V četrtek, 27. novembra 2015, je potekala 10. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid. Občinski svetniki so obravnavali predlog spremembe in dopolnitve Statuta Občine Kobarid in Poslovnika Občinskega sveta Občine Kobarid, ki sta usklajena z ustavo in zakonodajo.

Obravnavali in seznanili so se z vsebinskimi spremembami in postopkom priprave sprememb občinskega prostorskega načrta OPN Kobarid ter za leto 2016 sprejeli vrednost točke 0,0028 EUR za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.


Javni zavod Triglavski narodni park je Občino Kobarid zaprosil za imenovanje novega predstavnika iz lokalne skupnosti Kobarid v svet javnega zavoda Triglavski narodni park za obdobje 20145-2019,  saj se mandat sedanjim članov izteče 14. decembra 2015. Javni poziv je bil odprt do 24. novembra 2015.

Za predstavnika Občine Kobarid v Svet javnega zavoda Triglavski narodni park za obdobje 2015-2019 so imenovali Marka Miklaviča.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je Občino Kobarid zaprosil za imenovanje predstavnika sveta Območne izpostave Jskd Tolmin. Javni poziv je bil odprt do 24. novembra. Za predstavnika Občine Kobarid je bila imenovana Rina Berginc.

 

V nadaljevanju so svetniki potrdili predlog dodatne postavitve in ureditve prometne signalizacije na Trnovem ob Soči (postavitev prometnega znaka in zaris talne signalizacije) in v Kobaridu, na Markovi ulici 1 (ukinitev neustreznih parkirnih mest in umestitev parkirnih mest za kolesa in motorna kolesa ter ureditev površin za pešce).

 

Sledila je informacija svetnikom o postopku ustanavljanja skupnega Zavoda za turizem občin Tolmin, Kobarid in Bovec, ureditvi pogodbenih razmerij in upravljanja Zelene hiše ter o pripravi strategije razvoja Občine Kobarid.

Oglejte si tudi