Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Skupni slovenski kulturni prostor

V četrtek, 20. februarja 2014,  so se v dvorani Inštituta za slovensko kulturo v Špetru pričeli že sedmi tradicionalni Beneški kulturni dnevi pod geslom Benečija – Posočje: skupni slovenski kulturni prostor.

 

Gosta večera,  predstavnik Kobariškega muzeja Željko Cimprič in predsednik Fundacije Poti miru Zdravko Likar, sta ob letošnji sto letnici začetka prve svetovne vojne obiskovalcem predstavila kobariški ustanovi, ki sta kulturno, socialno in ekonomsko dvignili Posočje ter ga postavili v slovensko in evropsko središče. Pogovor je povezoval Antonio Banchig, dogodek pa so popestrili pevci mešanega pevskega zbora Rečan.

 

Danes se Beneški kulturni dnevi nadaljujejo v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu, kjer se bo predsednik Fundacije Poti miru Zdravko Likar pogovarjal s predsednico Inštituta za slovensko kulturo Bruno Dorbolo, arhitektko Donatello Rutar in podpredsednikom Inštituta za slovensko kulturo Giorgiom Banchigom.

 

Tridnevno srečanje se bo zaključilo v nedeljo, 23. februarja, v Kobariškem kulturnem domu s komedijo Beneškega gledališča Hipnoza.

 

Jasmina Urbančič

 

Oglejte si tudi