Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Na kmetiji

V petek, 21. 10. 2016, so učenci 3. razreda uro spoznavanja okolja preživeli nekoliko drugače kot običajno, saj smo se odpravili na ogled kmetije Unuk v Zg. Jablane. Gospodar Bojan nam je predstavil delo, stroje in življenje na kmetiji. Videli smo zelo veliko živali: krave, teličke, bike, pujse, kokoši, psa in muco. Gospodar nam je povedal veliko zanimivega, med drugim tudi imena nekaterih krav. Po ogledu kmetije smo se posladkali s sladkimi dobrotami. Obisk kmetije je bil zanimiv in poučen.

Katja Draškovič,

razredničarka 3. a-razreda

OŠ Cirkovce


Ker smo se pri spoznavanju okolja učili o kmetiji, smo se v petek odpravili kar k nam domov, na našo kmetijo. Ko smo prišli na kmetijo, sta nas bila moja starša zelo vesela. Ogledali smo si vse živali, tudi mojo psičko Luno. Videli smo traktorje, sušilnico in še veliko drugih strojev.


Lara Unuk, 3. a



Komaj sem čakala petek, da gremo s sošolci na kmetijo. Na kmetiji sta nas sprejela prijazna gospa in gospod. Gospod nam je povedal, da imajo pet traktorjev in okrog 100 živali. Videli smo veliko strojev in živali. Živali, ki smo jih videli, so: biki, kokoši, krave, muce, petelin in pes.


Hana Železnik, 3. b



V petek, 21. 10. 2016, smo se odpravili na kmetijo Unuk. Ko smo prispeli, so nam predstavili kmetijo. Najprej smo šli k pujsom, potem pa h kokošim. Potem smo šli v hlev h kravam. Ena krava je skoraj polizala mojega sošolca. Ogledali smo si še tudi stroje in traktorje. Na koncu ogleda smo se še posladkali s slaščicami. Potem smo se gospodarju in gospodarici lepo zahvalili in se odpravili nazaj proti šoli.


Tim Napast, 3. a

Oglejte si tudi