Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Drugošolka OŠ Cirkovce Jasna Lah osvojila drugo mesto na državnem nivoju

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci vseh razredov naše šole sodelovali v natečaju Evropa v šoli. Nastajali so likovni, literarni in fotografski izdelki. Bili smo zelo uspešni. Kar sedem učencev in učenk se je s svojimi deli uvrstilo na državni nivo. Luka Sagadin se je izkazal na fotografskem področju. Simon Kotnik, Jasna Lah, Gal Žunko, Nina Bračič in Žiga Kokol so ustvarjali na likovnem področju, Žiga Napast pa je prepričal na literarnem področju. Do tega uspeha so učencem pomagale mentorice Tatjana Novak, Jerneja Kuraj, Janja Kosar, Metka Kaiser in Marija Jurtela. 

 

Drugošolka Jasna Lah je ustvarila likovni izdelek z naslovom "Mladi sporočamo odraslim - Ohranimo Ljubljanski grad" pod mentorstvom Suzane Menoni - Planinšek. Likovna komisija, ki so jo sestavljali predsednik žirije dr. Matjaž Duh (Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru), Stanko Rijavec (OŠ Slave Klavore iz Maribora), Jerneja Herzog in Katja Kozjek Varl (obe s PF Maribor), ocenila kot drugo najboljše na državnem nivoju.

 

Jasna je tako prejela drugo nagrado - diplomo Nacionalnega odbora natečaja, enoletno naročnino na revijo za otroke in mladostnike, knjižno nagrado društva Bralna značka Slovenije – ZPMS ter rokovnik in pisalo ZPMS. Trije učenci naše šole so se v petek, 9. 5. 2014, udeležili zaključne prireditve natečaja Evropa v šoli, ki se je odvijala v Ljubljani. Tam je Jasna nagrado tudi osebno prejela.

 

Iskrene čestitke vsem našim učencem in učenkam, ki so sodelovali v letošnjem natečaju, ter njihovim mentoricam.

 

 

Suzana Menoni - Planinšek

OŠ Cirkovce

 

Oglejte si tudi