Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Zmaga na rallyu Idrija-Cerkno 2011

Člana Športnega društva Gas Kras Niko Lovišček in Gregor Maver sta nastopila na zadnjem rallyju slovenskega državnega prvenstva in iz Idrije, kjer je rally v Sloveniji dobesedno doma, odnesla zmago.
Avtor besedila: Mirela Maver


Niko Lovišček in Gregor Maver sta se po skoraj dveletni pavzi z novim dirkalnikom Renault Clio 1,4 16V pripravljenem v lastni delavnici NLTEC, zopet vrnila na slovensko sceno rallya ter letos tekmovala na dveh od skupno šestih dirk.

Po odstopu, zaradi tehnične okvare na rallyu Ajdovščina, ki je potekal dvajsetega avgusta, sta se desetega in enajstega oktobra podala na 5. rally Idrija - Cerkno 2011. Dirkata pa v najbolj zastopani in konkurenčni skupini, poimenovani Divizija 1 (vozila s prostornino do 1400 cm3). V njej je bilo na rallyu Idrija-Cerkno prijavljenih šestintrideset posadk, kar je nakazovalo privlačne in napete boje vse do konca.

Rally se je začel v petek popoldan, s tako imenovanim superspecialom ter z zelo zanimivo in tehnično zahtevno progo v samem centru mesta Idrija. Kljub mrazu, je ta spektakel po mestu pritegnil veliko število gledalcev in navijačev. Pravi rally pa se je začel v jutranjih urah naslednjega dne. Na sporedu je bilo šest zahtevnih hitrostnih preizkušenj. Po napetih bojih in z vožnjo, ki ni dovoljevala taktiziranja, je bila za zmago odločilna prav zadnja hitrostna preizkušnja. Odločale so sekunde. Zadnjo, šestnajst kilometrov dolgo preizkušnjo, sta Niko in Gregor odpeljala izjemno. Drugouvrščeno ekipo sta prehitela za dvanajst sekund in tako slavila zasluženo in dolgo pričakovano zmago. Poleg tega je sovoznik Gregor Maver dosegel drugo mesto med vozniki oziroma sovozniki do enaindvajset let v skupni razvrstitvi.

Posadka z voznikom Nikom Loviščkom in sovoznikom Gregorjem Maverjem, se zahvaljuje celotni ekipi, zvestim navijačem, sponzorjem in vsem, ki so jima na kakršenkoli način pomagali. Z optimizmom zreta v sezono 2012, kjer si ekipa želi odpeljati vse tekme za državno prvenstvo Slovenije. Želje ekipe, pa so v veliki meri seveda odvisne od pripravljenosti sponzorjev za podporo avtomobilskemu športu.

Oglejte si tudi