Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Twirlerke na Evropskem pokalu

Prvi teden v juliju je v Hasseltu v Belgiji potekal Evropski pokal v twirlingu, ki so se ga udeležile tudi twirlerke iz Deskel. Evropski pokal je prvič potekal pod okriljem Svetove twirling zveze (WBTF), na njem pa so sodelovali klubi iz trinajstih držav.

Poleg našega kluba so Slovenijo zastopale še twirlerke iz Slovenske Bistrice, Hajdine, Logatca in Nove Gorice. Tekmovanja sta se udeležila teama pod trenerskim vodstvom Angelike Koncut in Suzane Šuligoj ter solistka Ana Kašček. Mlajša skupina je na mednarodnih tekmovanjih nastopila prvič in odlično zastopala naš klub, starejša skupina pa se je prebila v polfinale in zasedla 15. mesto. Ana Kašček se je prav tako uvrstila v polfinale in v konkurenci 52 tekmovalk zasedla 14. mesto.

Tekmovalke se zahvaljujejo vsem, ki so jim nastop na Evropskem pokalu omogočili, vsi ostali člani kluba pa jim čestitamo za odlične nastope! Na naši spletni strani si lahko preberete tudi dnevnik, kjer so naše twirlerke opisale vse zanimive dogodivščine, ki so se jim na tekmovanju pripetile.

Sicer pa deskljanske twirlerke tudi poleti ne počivajo. Novo sezono so začele s poletnimi pripravami za vse skupine v Kanalu in Tolminu, v septembru pa so imele že nekaj nastopov.

Povezave

www.twirling.si

Oglejte si tudi