Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Mladinski tabor na Kambreškem

Prostovoljno gasilsko društvo Kanal je po sklepu predsedstva tudi letos organiziralo tabor mladine. Tabor je potekal med 24. in 28. junijem 2015 na že znani lokaciji Veteranskega doma na Kambreškem. Letos so se nam na taboru pridružili tudi kolegi iz PGD Čepovan.
Tabora se je udeležilo 30 mladih gasilcev starih od 7 do 17 let, katere smo seveda spremljali tudi mentorji.

Udeleženci tabora so spoznali osebno in skupno opremo ter osnovne postopke same intervencije, seveda na njim primeren način skozi igro. Malo starejši so se tudi sami preizkusili v postavitvi trodelnih napadov in dela z izolirnimi dihalnimi aparati. Tabor pa je bil namenjen tudi izobraževanju, tako so najmlajši opravili veščine preventivca in gozdarja, starejši pa so se spopadli z veščino bolničarja.

Tudi letos smo izvedli pohod s katerim smo poskrbeli, da so naši mladi gasilci uživali v naravnih lepotah naših krajev in se nekaj malega tudi naučili. Na pohodu sta nas spremljala Zvonko Ponikvar, ki kot dolgoletni lovec te kraje zelo dobro pozna ter izkušeni planinec Milan Hvalica, ki nam je imel veliko povedati o dogajanjih iz 1. svetovne vojne, katera je močno zaznamovala naše kraje. Pohod je potekal iz Kambreškega preko Globočaka, kjer smo se okrepčali z malico, do Srednjega, mimo lovske koče do Roga in nazaj v Veteranski dom.

Poskrbeli pa smo tudi za veliko zabave in sproščenega vzdušja skozi družabne igre, pripravili smo taborni ogenj, ob katerem so se udeleženci tabora preizkusili v peki sadja. Sobotno dopoldne smo izkoristili za obisk Lukčeve hiše, kjer smo si ogledali veliko starih predmetov. Popoldne smo pripravili tudi piknik in z družabnimi igrami pričarali zelo lep zaključek tabora.

Na taboru so nas obiskali predsednik Gasilske zveze Goriške Simeon Kodelja in poveljnik Gasilske zveze Goriške Branko Žorž ter predstavnik mladine pri Gasilski zvezi Goriške Boštjan Bratuž, katerim se za obisk lepo zahvaljujemo. Prav tako se zahvaljujemo veteranom, ki so nam omogočili bivanje v njihovem domu in odličnemu kuharju Vasji Berniku, kateri je poskrbel, da nismo bili nikoli lačni.

Po poletnem premoru pa se spet dobimo s pripravniki, še zadnjič že konec avgusta na regijski orientaciji, kajti večina njih potem že prestopi v članske vrste. Z mlajšimi pa se bomo spet dobili v septembru.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi