Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Gasilci PGD Kanal obiskali Interschutz

Člani PGD Kanal so se udeležili mednarodnega gasilskega sejma Interschutz v nemškem Hannovru. Sejem je potekal med 8. in 13. junijem 2015. V četrtek, 11. junija, so se ga udeležili štirje člani PGD Kanal in en član PGD Dornberk.
Na skoraj 1200 km dolgo pot smo se odpravili v sredo, 10. junija 2015, popoldne. Na pot smo krenili z GVM-1. Po dvanajsturni naporni vožnji smo srečno prispeli na eno izmed parkirišč sejmišča. Sejmišče se je odprlo ob 9. uri in zaprlo ob 18. uri.

Sejmišče Deutsche Messe AG spada med deset največjih sejemskih podjetij na svetu in upravlja največje svetovno razstavno središče (466.100 m2 pokritih prostorov in 58.000 m2 na prostem). Samo lani so gostili 134 sejmov in kongresov, 41.000 razstavljavcev in 3,6 milijona obiskovalcev. Med drugim gostijo znani računalniški sejem CeBIT.

Na sejmu smo lahko videli štiri tematske sklope: požarna zaščita, reševanje, varnost in zaščita ter pomoč ob nesrečah. Po podatkih organizatorja je na sejmišču razstavljalo več kot 1500 razstavljavcev iz 51 držav. Sejma se je udeležilo 157.000 ljudi z vsega sveta.

Na sejmu smo si ogledali veliko vozil in opreme, med njimi tudi novosti, ki jih ponujajo izdelovalci gasilske in druge opreme za zaščito in reševanje. Med drugim smo si lahko ogledali razne demonstracije. Pridobljene informacije in znanje bomo skušali vključiti v operativno delo, želeno opremo pa v plan operativnih investicij.

Naslednji sejem Interschutz bo ponovno v Hannovru, čez pet let, potekal pa bo med 15. in 20. junijem 2020. Pri nas pa bodo na začetku oktobra Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja v Murski Soboti, kjer se bodo predstavljale sile za zaščito in reševanje ter proizvajalci in prodajalci najrazličnejše opreme za zaščito in reševanje.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi