Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Pomoč na prizadetih območjih ob poplavah

Pomoč Koroški ter Savinjski regiji ob poplavah.

V ponedeljek, 7.8.2023 smo se v  zgodnjih urah odpravili na pomoč na prizadeta območja na Koroškem. Skupaj z gasilci GZ Goriške, GZ Bovec in GZ Kobarid smo z PV-1 in GVM ter prikolico opremeljeno z agregatom, potno črpalko in ročnim orodjem, odšli v Črno na Koroškem. Že na poti smo lahko opazovali kako hudo je bila regija prizadeta. Ne treh odsekih so plazovi cesto delno uničili, takoj pred vasjo pa ceste ni bilo. Po prihodu na prizadeto območje smo bili gasilci PGD Kanal poslani na čiščenje lokalnega gasilskega doma. Kar hitro smo poprijeli za lopate in začeli odmetavati pesek ter blato. S pomočjo bagra smo gasilski dom očistili. Za tem smo pomagali ostalim gasilcem čistiti kletne prostore zalite z vodo in blatom. Skupno smo v intervencijo očistili pet objektov in uredili prevoznost vaške ceste. Proti večeru smo z akcijo zaključili. S pomočjo težke mehanizacije, Slovenjske vojske in prostovoljcev, je bila Črna na Koroškem delno urejena.

Konec tedna, v petek 11.8.2023 smo ponovno odšli na pomoč, tokrat proti Mozirju. Kot konvoj Severno-primorske regije smo nekaj pred osmo uro zjutraj prispeli v Mozije. Tam so nas dodeli na različne lokacije. Odpravili smo se proti Ljubnem pri Savinji. V industrijski coni je bila potreba po čiščenju večjih hal objektov, saj so bile polne blata in vode. Po celodnevnem čiščenju smo se v poznih večernih urah vrnili domov. Zaradi umazane vode, blata in drugih snovi, smo naslednji dan vso opemo očistili, razlužili in pripravili za ponovno uporabo ob nesrečah.

V sredo, 16.8.2023 smo se vrnili v Ljubno ob Savinji. Ponovno v industrijski coni, nas je večino iz naše regije bilo dodeljenih na celotno območje proizvodnje podjetja KLS. Zaradi velike površine in več objektov podjetja smo delovali na več lokacijah. Potrebno je bilo čistiti stroje, odtoke, predvsem pa vse površine in prostore podjetja do višine 1.5m saj je Savinja prišla visoko po objektu in nanesla veliko blata. Ponovno smo zaključili proti večeru in se v poznih večernih urah vrnili v gasilski dom.

Naslednji dan je ponovno sledilo čiščenje vse uporabljene opreme, da je tako ponovno pripravljena za posredovanje ob nesrečah.

Iz našega društva, je tako v vseh dneh skupaj sodelovalo 25 gasilcev, ki so skupaj opravili 480,7 ur pri pomoči na poplavljenih območjih Koroške ter Savinjske regije.

Oglejte si tudi