Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Otvoritev Kulturnega doma Lig

V soboto, 10. oktobra 2015,  je v Ligu potekala otvoritev obnovljenega kulturnega doma. Zbrane obiskovalce sta nagovorila župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi in odgovorni projektant Božidar Rustja. Sledil je blagoslov gospoda Aleša Rupnika. Pri rezanju traku sta se županu pridružila predsednik KS Lig Rajmond Skrt in predsednik društva TD Kolovrat Lig Simon Žnidarčič. Program so s petjem popestrili otroci. 

 

Glavni namen obnove kulturnega doma je bil ustvariti boljše in funkcionalnejše pogoje za prireditve, ter objektu izboljšati arhitekturno podobo. Objekt je celovito prenovljen od zunaj in znotraj, odstranjen je bil prejšnji vhodni prizidek ter zgrajen nov vhodni del z vhodnim hallom, sanitarijami in garderobo nastopajočih, urejena je bila tudi zunanja ploščad pred vhodom, z zunanjim stopniščem se je povezalo ploščad s športnim igriščem.

 V notranjosti pa se je povečal oder, izvedli so se povsod novi tlaki, toplotna izolacija stropa dvorane in odra ter fasade celotnega objekta, ter akustična obloga dvorane. Izvedle so se tudi nove električne inštalacije, vključno z odersko razsvetljavo (reflektorji) in zvočno opremo za prireditve, ter novo centralno ogrevanje prostorov in prezračevanje. Sedeži niso fiksni, tako da bo možno organiziranje različnih prireditev (gledaliških predstav, zabavnih prireditev, strokovnih posvetov, srečanj krajanov…).

 

Izvajalec del je bil Kolektor Koling d.o.o., nadzor nad gradnjo je izvajal GH inžinirning d.o.o.

 

Otvoritvi je sledila že prva prireditev in sicer koncert ob 15-letnici Vokalne skupine Liška dekleta in 10-letnici Moškega pevsekga zbora Lig.

 
Tekst: Kristina Marinič

Oglejte si tudi