Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Pregled dela PGD Kanal v 2016

Na področju operative smo bili lani zelo dejavni. Posredovali smo na velikem številu intervencij. Vseh je bilo kar 38, največji del so predstavljali razni požari (20), torej malo več kot polovico vseh intervencij.

V 2016 smo sodelovali tudi na večjih intervencijah, dvakrat zunaj občine. V obeh primerih je šlo za požar v naravi, prvi pod Sveto goro, drugi pa na Koprskem. Natančnejša analiza intervencij bo podana v enemu izmed prihodnjih člankov.
V društvu so skrbeli za praktično znanje operative na različnih vajah operative. Organizirali smo vaje operative na različno tematiko (pena. prva pomoč, tehnično reševanje ob prometni nesreči, nevarne snovi). Udeležili smo se vaje Salonit 2016 (požar gum), na kateri so sodelovala vsa društva v Goriški regiji. Sodelovali smo tudi zunaj meja občine, in sicer na vaji Salamant (požar v naravi) v Italiji. Organizirali smo zaključno društveno vajo Požar skladišča v Anhovem. Med drugim smo požarno varovali Rally Nova Gorica, ki je že tretje leto zapored potekal tudi v naši občini.

Svoje operativne gasilce smo pošiljali tudi na različna izobraževanja v izobraževalna centra na Igu in v Sežani. Tako smo pridobili štiri operativce, usposobljene za gašenje notranjih požarov (modul A), dva uporabnika dihalnih naprav, dva operativca sta opravila tečaj za reševalca ob nesrečah z nevarnimi snovmi. Skupaj smo tako usposobili osem operativnih gasilcev.
V preteklem letu smo bili dejavni tudi z gasilsko mladino. Z njimi smo sodelovali na orientaciji ter kvizu. Organizirali smo gasilski mladinski tabor na Vogrinkih.
Junija smo sodelovali na državnem tekmovanju v Kopru, kjer smo nastopili s tremi ekipami članov in članic.
Oktobra smo že tradicionalno gostili otroke različnih starosti iz OŠ Kanal in jim prikazali opremo ter delo kanalskih gasilcev. Novembra smo odprli vrata občanom, jim razkazali vozila, opremo ter izvedli nekaj prikaznih vaj.
Celo leto smo pridno polnili vsebine na spletni strani društva www.pgd-kanal.si ter na družbenem omrežju Facebook ter Google+. Sodelovali smo z raznimi društvi in na nekaterih dogodkih.
Želje in pričakovanja za naprej ostajajo enaki. Še naprej bomo skrbeli za vzdrževanje gasilskega doma in opremljenost ter usposobljenost operative. Naj še enkrat poudarimo, da se vsa oprema kupuje za varnost občanov.

 

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi