Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Pomoč Srbiji v poplavah

Sredi aprila so jug Srbije prizadejale obsežne poplave. Slovenski gasilci kot del civilne zaščite so prizadetim takoj priskočili na pomoč.

Na prvo posredovanje je bilo vpoklicanih petindvajsetih pripadnikov civilne zaščte iz različnih sestavov po Sloveniji, tudi iz Goriške. Sestav petindvajsetih pripadnikov civilne zaščite so sestavljali gasilci iz Ptuja, Murske Sobote in Nove Gorice, med njimi tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Kanal. 

 

Pripadniki z Goriškega so se zbrali v petek, 25. aprila 2014, v Novi Gorici zgodaj zjutraj. Zbor vpoklicanih pripadnikov je bil v državnem logističnem centru za zaščito in reševanje v Rojah, kjer so zbrali in pripravili opremo za transport. Začasna operativna enota civilne zaščite je krenila na pot 25. aprila 2014 z opremo za prečrpavanje večjih količin vode in mulja. Slovenijo so zapustili pozno popoldne, potovali dolgo v noč. V Srbijo so prispeli zgodaj zjutraj v soboto, 26. aprila. Pripadniki so delovali na treh lokacijah, južno od Beograda. Goriški pripadniki so delovali na območju Prokupljega, blizu Niša, kar je dobre tri ure vožnje iz Beograda. Začasni sestav se je domov srečno vrnil v torek, 29. aprila.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi