Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Gasilska orientacija na Kanalskem vrhu

Letošnje občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji je potekalo 25. avgusta na Kanalskem Vrhu. Tekmovanje je organizirala Gasilska zveza Goriške v sodelovanju s PGD Kanal. Tekmovanja so se udeležile štiri ekipe PGD Kanal, štiri ekipe PGD Čepovan in ena ekipa PGD Dornberk. PGD Kanal je nastopal s po eno ekipo pionirjev, pionirk, mladincev in gasilk pripravnic.
V orientaciji so lahko sodelovale moške in ženske ekipe pionirjev (starosti od 7 do 11 let), mladincev (od 12 do 16 let) in gasilci pripravnikov (od 16 do 18 let). Ekipo so sestavljali trije člani, le eden od njih je lahko bil mlajši od razpisane starosti za posamezno kategorijo. Pri ekipah pionirjev pa je bil obvezen mentor oz. spremljevalec, ki je tudi sodeloval s počasnim tekom.

Trasa proge je potekala po poteh ob akumulacijskem jezeru ČHE Avče, delno skozi gozd in vas. Proga za pionirje je bila dolga približno 2 km, za mladince 3 km in za gasilke pripravnice pa 4 km. Ekipe pionirjev so imele 4 kontrolne točke, mladinci in gasilci pripravniki pa 6 kontrolnih točk. Naloge za pionirje in mladince so bile: zbijanje tarče z vedrovko, poznavanje topografskih znakov, vezanje vozlov in prenos vode. Mladinci so poleg teh nalog imeli še hitro zvijanje cevi in štafetno spajanje cevi. Gasilke pripravnice so imele namesto vezanja vozlov, navezavo orodja ter namesto zbijanja tarče pa so imele postavljanje orodja za trodelni napad.

Vse naše ekipe razen mladinske so dosegle prvo mesto. Pravico do nastopa na regijskem tekmovanju v Ledinah, ki bo 8. septembra 2012 bodo imele ekipe v vsaki kategoriji, ki so dosegle prvo in drugo mesto.

Rezultati:

Pionirji:
1. mesto: PGD Kanal (samo ena ekipa)

Pionirke:
1. mesto: PGD Kanal (samo ena ekipa)

Mladinci:
1. mesto: PGD Čepovan 3
2. mesto: PGD Čepovan 4
3. mesto: PGD Čepovan 1
4. mesto: PGD Čepovan 2
5. mesto: PGD Kanal

Mladinke:
1. mesto: PGD Dornberk (samo ena ekipa)

Gasilke pripravnice:
1. mesto: PGD Kanal (samo ena ekipa)

Slikovni utrinki  iz orientacije na Kanalskm vrhu

http://www.youtube.com/watch?v=WJRjyUwDREU&feature=plcp

Galerija slik s tekmovanja.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi