Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Srečno 2012!

Za leto, v katerega smo pravkar vstopili, ni prav veliko dobrih napovedi. Gospodarska kriza se bo očitno še poglabljala, svetovni politiki opozarjajo, da bo potrebno varčevati še bolj, kot doslej.
Kljub temu, ali morda prav zaradi tega, smo Zemljani v leto 2012 vstopili bučno in predvsem z veličastnimi ognjemeti v vseh metropolah sveta. Številni so novoletno nebo razsvetlili tudi v naši občini. 

Skoraj do pol enih prve novoletne noči smo lahko spremljali vzorce barvitih in svetlečih "raket", ki so jih prižigali po Kanalu, v Desklah, v Morskem, na Koradi in v drugih krajih naše občine. 

Za največjega pa so poskrbeli člani društva 4x4, ki so pri gasilskem domu v Kanalu organizirali silvestrovanje na prostem. Kljub mrzli noči, se je ob ritmih skupine 7 šrit zabavalo lepo število članov društva in drugih krajanov.  Nekaj silvestrskih kanalskih utrinkov smo zabeležili  tudi v videu.

Silvestrovanja na prostem pa so potekala po vseh večjjih krajih v Sloveniji. V Ljubljani se je zbralo 50.000 ljudi, živahno je bilo tudi v Kopru in Novi Gorici.

Sicer pa nam prestopno 2012 med drugim prinaša olimpijske igre v Londonu, Evropska unija pa ga je proglasila za leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Zato v uredništu Mosta vsem želimo, naj bo 2012 prežeto s športnim duhom, borbenostjo, fair playem in solidarnostjo. 




Oglejte si tudi