Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
11°C
PON.
23°C
12°C
Oceni objavo

Ročinjska božičnica

15. januarja 2012 smo v ročinjski cerkvi svetega Andreja na poseben način podoživeli božično praznovanje. Na pobudo duhovnikov bivše Kanalske dekanije in v sodelovanju z organisti posameznih župnij je ročinjska župnija ponovno gostila pravi pevski praznik.

Tekst: Alenka Hvalica

Po pozdravnem nagovoru domačega župnika Jožeta Mikuša je najprej zadonela pesem ročinjskega zbora, nato pa so se zvrstili še nastopi pevcev iz Marijinega Celja, Gorenjega Polja, Kanala, Levpe, Deskel in Liških deklet. Skrbno izbrana in tankočutno podana povezovalna beseda Vanje Gabrijelčič je še bolj pripomogla k bogatemu duhovnemu doživetju. Ob koncu je omenila tudi dva pomembna moža, skladatelja Vinka Vodopivca, katerega 60. letnico smrti obeležujemo v letošnjem letu, ter organista in skladatelja Jožeta Malniča, ki je med drugim na svojstven način priredil znano božično pesem »Kaj se vam zdi«.

Pevsko praznovanje smo pod oboki župnijske cerkve okronali z dvema skupnima pesmima: »Kaj se vam zdi« v priredbi Matije Tomca in Gruberjevo »Sveto nočjo«. Na koncu je v imenu duhovnikov Kanalskega okrožja spregovoril desklanski župnik in prodekan Lojze Suban, ki se je pevcem zahvalil za požrtvovalnost in zvestobo pri lepšanju bogoslužja ter nas spodbudil k nadaljnjemu služenju Bogu v čast in vsem v veselje. Srečanje se je v prijetnem vzdušju in pogovoru nadaljevalo v Domu Valentina Staniča, ki nam jo je ob tej priložnosti ponudila Krajevna skupnost Ročinj.

Sodelavke Župnijske karitas Ročinj pa so v sodelovanju z domačim pevskim zborom poskrbele, da smo se lahko okrepčali ob domačih dobrotah. Razšli smo se z željo, da se kmalu spet srečamo, kajti s takimi srečanji spoznavamo, spodbujamo in bogatimo drug drugega.

Oglejte si tudi