Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Drugo srečanje NET-Age za boljšo zdravstveno oskrbo starejših

Predstavniki občine Kanal ob Soči in Zveze društev upokojencev Slovenije smo sodelovali na 2. rednem srečanju mednarodnega IPA projekta NET-Age.

Spodbujanje mreženja ustreznih javnih in prostovoljskih interesnih skupin ter omogočanje večje inovativnost pri nudenju socialne zdravstvene oskrbe starejših je med 9. in 10. julijem potekalo v albanskem mestu Lezhe.

 

Na srečanju so partnerji izmenjali informacije o administrativnih in finančnih vprašanjih, o do sedaj opravljenih aktivnostih ter naredili načrt aktivnosti v projektu v naslednjih mesecih.

 

Prvi dan srečanja je bil predstavljen splošen pregled projektnih aktivnosti, nadaljnji potek projekta, finančna analiza  in potencialne posledice zaradi zamud v projektu. Predstavljene so bile lokalne in  čezmejne SWOT analize, katerim je sledila razprava.

 

Drugi dan je skupina strokovnjakov NET-Age predstavila Skupni akcijski plan (JAP), ki analizira možnosti usklajevanja, dopolnjevanja in sodelovanja v NET-Age državah. Cilj JAP-a je ustvariti uspešno čezmejno okolje, kjer lahko javne in prostovoljne organizacije sodelujejo in delijo znanje ter razvoj standardne metodologije sistematičnega načrtovanja in preskrbovanja socialno zdravstvene oskrbe za starejše.

Vsi partnerji bodo do naslednjega srečanja pripravili kratek opis specifičnih aktivnosti, ki se trenutno izvajajo v projektu ter predstavili osnutek načrta za naslednje srečanje, ki bo potekalo v Novem Sadu, Srbija (november 2013).

 

Cilj NET-Age projekta je izboljšava koordinacije med javnimi in prostovoljskimi interesnimi skupinami – premagovanje ovir na področju pomoči starejšim, spodbujanje sodelovanja na lokalni ravni in jadranski regiji ter zagotavljanje inovativnih socialno-zdravstvenih storitev za starejše – aktivno, zdravo in neodvisno staranje.

 

Projekt je financiran v okviru čez mejne koorporacije programa IPA-Adriatic 2007-2013. Skupni proračun projekta je 1.880.437,49 EUR, z začetkom v oktobru 2012 in zaključkom maja 2015. Iniciativa je osnovana na partnerstvu trinajstih organizacij in regij, ki so pripadnice držav jadranske regije: Italija, Albanija, Hrvaška, Črna gora, Srbija in Slovenija.

 

Za dodatne informacije o projektu Net-Age in načrtovanih aktivnostih vas vabimo, da obiščete spletno stran www.net-age.eu ali se obrnete na kontaktno osebo: Klara Golja, tel. 398 12 18 (Občina Kanal ob Soči) in ZDUS, Jerneja Ternovec, tel: 041 697 428

 

Povezave

www.net-age.eu

Oglejte si tudi