Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Župan in podžupan na delovnem sestanku v podjetju Akrapovič

V četrtek sta župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole obiskala podjetje Akrapovič v Ivančni Gorici. Sprejela sta ju lastnik podjetja Igor Akrapovič in izvršni direktor Uroš Rosa. Pogovarjali so se o rezultatih podjetja v letu 2013 in načrtih podjetja ter o morebitnih skupnih projektih v prihodnje. 


Podjetje Akrapovič je v svetu priznano kot podjetje, ki uporabljajo najnovejšo tehnologijo in visoko kakovostne materiale pri oblikovanju izpušnih sistemov. Znamka Akrapovič je sinonim za najvišjo raven oblikovanja, izboljšano zmogljivost in nezmotljiv globok zvok, ki prihaja iz njihovih izpušnih sistemov. Izdelke za motocikle in športne avtomobile oblikuje in izdeluje več kot 500 predanih in visoko usposobljenih zaposlenih. Že v tem letu se je podjetju priključilo več kot 50 novih zaposlenih. 

Med pogovorom so bili izpostavljeni dobri rezultati podjetja v preteklem letu, predstavljenih pa je bilo tudi veliko idej in načrtov. V prihodnosti želi podjetje v občini zgraditi testno progo za potrebe merjenja in testiranja izpušnih sistemov. Zdajšnja merjenja podjetje opravlja v Nemčiji, kar bi jim z izgradnjo v Ivančni Gorici predvsem zmanjšalo stroške prevoza. Pogovori so potekali tudi o načrtujoči izgradnji zahodne obvoznice, ki se naj bi priklopila na regionalno cesto med Ivančno Gorico in Višnjo Goro ravno v križišču nasproti podjetja Akrapovič. 

 

Beseda je nanesla tudi na selitev dela proizvodnje v Črnomelj. Gospod Akrapovič je pojasnil, da je razlogov več, poglavitni pa je, da so kupili proizvodne prostore s pripadajočimi zemljišči zelo ugodno, bistveno ceneje, kot če bi gradili v Ivančni Gorici na svoji zemlji. Spričo nekaterih manipulacij v medijih in raznoraznih očitkov so v podjetju sprejeli odločitev, da vse v zvezi s selitvijo pojasnijo tudi v lokalnih medijih kar lahko pričakujemo v kratkem. Že zdaj pa velja povedati, da bo podjetje nadaljevalo in širilo svojo dejavnost tako na sedanji lokaciji v Ivančni Gorici kot tudi v Črnomlju, saj imajo z razvojem podjetja velike načrte. S tem pa seveda načrtujejo tudi povečanje delovnih mest na obeh lokacijah. 

Na koncu ju je župan še povabil na osredno svečanost ob prazniku Občine Ivančna Gorica, s podelitvijo priznanj in nagrad ter praznovanje 15. obletnice pobratenja z Občino Hirschaid, ki bo potekala 24. maja v Športni dvorani OŠ Stična. Povabila sta bila oba vesela in sta obljubila udeležbo, če bodo le dopuščale službene obveznosti. Izrazila sta tudi zanimanje in pripravljenost za sodelovanje na 2. Dnevu obrti in podjetništva, ki bo letos septembra. Naj omenimo, da je gospod Igor Akrapovič tudi Ambasador Občine Ivančna Gorica. Posebno županovo priznanja za izjemno vlogo pri soustvarjanju promocije občine je prejel leta 2011.


Gašper Stopar

Foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi