Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Zahvala za požrtvovalno delo v času februarskega žledoloma

Večkrat slišimo izreči besede »Narava ima svojo moč«. To se velikokrat izkaže ob različnih naravnih nesrečah in ujmah, in takrat je še kako pomembno kako je lokalna skupnost organizirana. V dneh od 2. do 10. februarja smo bili priče temu, kako dobro deluje v naši občini Štab civilne zaščite Občine Ivančna Gorica in občinska gasilska zveza. Nekateri deli občine so bili zelo izpostavljeni posledicam žledoloma, zlasti so bile neprevozne ceste, motena je bila oskrba z električno energijo, delno tudi vodooskrba in potrebno je bilo veliko truda in strokovnega dela, da so se posledice čim preje odpravile.


V ta namen sta župan Dušan Strnad in poveljnik Štaba civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Jože Kozinc, v ponedeljek v sklopu praznovanja praznika občine, v Ivančni Gorici, sprejela gasilke in gasilce, podjetja in člane štaba civilne zaščite, ki so delovali v času letošnje naravne nesreče »Žled – februar 2014« in se jim osebno zahvalila za njihovo požrtvovalno delo, ki so ga opravili.


Župan Dušan Strnad je ob srečanju z vsemi, ki so sodelovali pri odpravljanju posledic žledoloma zadovoljno dejal:»Današnje srečanje je dokaz, da pri nas delujemo in delamo uspešno, in da na te ljudi lahko računamo tudi v prihodnje. Še posebej me veseli, da sem lahko vsakemu izmed njih stisnil roko in izrekel besedo zahvale, kajti vse prevečkrat znamo od njih samo zahtevati, tisto zadnje hvala pa zastane, tokrat pri nas ni bilo tako.«


Opremljenost Štaba civilne zaščite in enot, ki sodelujejo s štabom so bistvenega pomena, ko govorimo o uspešnem posredovanju ob nesrečah. Zato so sredstva, ki jih Občina Ivančna Gorica namenja delovanju štaba porabljena za nadgrajevanje opreme. Ob tej priložnosti sta poveljnik Štaba in župan predala PGD Ambrus in Višnja Gora avtomatski prenosni defibrilator, ki je namenjen prvi pomoči ob zastoju srca in reševanju življenja v najbolj kritičnih trenutkih do prihoda nujne medicinske pomoči. Novo posodobitev je prejel tudi Radio klub Ivančna Gorica, ki je bil prevzel sodobno radijsko postajo z anteno. 

Posebno plaketo sta prejeli tudi ekipi pripravnikov PGD Stična, ki so v lanskem letu postali državni prvaki v gasilskem kvizu in PGD Radohova vas, ki je v mesecu maju na mednarodnem gasilskem tekmovanju na Dunaju izmed 92 gasilskih ekip osvojila 30. mesto in z najboljšim rezultatom tujih tekmovalnih ekip osvojila kristalni pokal. Predsednik GZ Ivančna Gorica Lojze Ljubič in poveljnik Lovro Markovič sta podelila tudi priznanje za dosežke ekipi PGD Ivančna Gorica in novi gasilski sodnici iz PGD Višnja Gora. 
Ob zaključku je potekala še slovesna podelitev zahvala vsem sodelujočim pri odpravljanju posledic v vremenski ujmi. Priznanja so prejeli člani Štaba civilne zaščite Občine Ivančna Gorica, poveljniki gasilskih sektorjev Ivančna Gorica, Šentvida, Višnja Gora in Zagradec, podjetja Komunalne gradnje Grosuplje, JKP Grosuplje, Elektro Ljubljana (Zagradec in Grosuplje), Peskokop Kepa in kar 285 gasilk in gasilcev iz vseh 17 gasilskih društev.


Za kulturni program so poskrbeli člani Moškega pevskega zbora Dob in člani godalne skupine Gross upi. 

Ob sklepu slovesnosti je s svojim obiskom zbrane gasilke in gasilce ter počastil še predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša.


Vir (tekst in foto) : http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4461

Oglejte si tudi