Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Festival Kurešček obeta dober golaž in rokenrol!

Turistično društvo Kurešček vabi na II. FESTIVAL KUREŠČEK, celodnevno kulinarično, glasbeno in sejemsko prireditev, ki bo v soboto 6. junija 2015 na Golem pri šoli. Na celodnevni prireditvi bo potekalo tekmovanje v kuhanju hribovskega golaža, otroški spretnostni poligon, ustvarjalne delavnice, sejem domačih izdelkov, Pokaži kaj znaš, prenos lige prvakov ter zabava z "Ževža & Adam Velić" band, The Bunkersi ter Perom Lovšinom in Španskimi borci.

Tradicionalno tekmovanje v kuhanju hribovskega golaža je pred dvema letoma prerastalo v celodnevno prireditev, ki poleg kulinaričenga tekmovanja ponuja zabavo za vse generacije. Kombinacija delavnic za otroke, igre za obiskovalce in tekmovalne ekipe, srečelov ter glasbeni nastopi različnih ansamblov je bila med obiskovalci zelo dobro sprejeta. Zato je organizator TD Kurešček lansko leto priredil Festival Kurešček, s katerim želi promovirati hribovsko zaledje občine Ig tudi širše.

Osrednje dogajanje Festivala je tradicionalno tekmovanje v kuhanju HRIBOVSKEGA GOLAŽA, ki se ga udeležijo tekmovalne ekipe društev in občanov iz bližnje in daljne okolice ter iz drugih regij Slovenije.

V središču glasbeno-zabavnega dela prireditve so MLADI, katerim namenjamo posebno pozornost. Na odru se vrstijo pretežno lokalni mladi glasebniki iz različnih žanrov (pop, rock, jazz, narodno-zabavni) ter mladi glasbeni ter plesni talenti, ki se bodo imeli priložnost premierno predstaviti.

Prireditev je obogatena s sejmom domače obrti, demonstracijami, ustvarjalnimi delavnicami in zabavnim programom za obiskovalce.

 

Posebnost letošnjega Festivala Kurešček je premierna predstavitev novega albuma "Bodi to kar si" reperja Ževže , ki bo nastopil v novi zasedbi z Ademom Velićem in bendom. Ževža je namreč kar nekaj svojega življenja preživel v Škriljah, kjer je odraščal. Pravtako je letošnja posebnost veliki koncert Petra Lovšina v zasedbi s Španskimi borci. Tudi Lovšin je vezan na naše kraje, saj v Zapotoku živi hči z družino.

Tretja glasbena naveza so rok bend The bunkersi, katerega glavni pevec in kitarist Tomaž Markovič ima družino na Golem.

Poleg naših starih znancev se nam bodo na Festivalu predstavili Breakaholics - jazz elektro zasedba iz Hrvaške. Za glasbeno vzdušje med dnevnim dogajanjem ter koncerti pa bo poskrbel DJ Fahoff.

 

V dopoldanskih urah bo potekalo spretnostno tekmovanje za Zlatega jelenčka, katerega posebna gosta bosta Mitja Petkovšek in Mojca Rode. Predstavila se bo tudi teniška šola Chuck Mal, ki deluje na Golem. Za vse kreativne družine pa bodo potekale ustvarjalne delavnice pod vodstvom Darje Gabrijel.

Popoldne pa bodo otroci lahko nastopili na pravem odru in pokazali kaj znajo. Tako se bodo predstavili otroci, ki so letos obiskovali interesene dejavnosti preko TD Kurešček ter seveda vsi, ki želijo nastopiti ter se pokazati javnosti z igranjem inštrumenta, petjem ali čem drugim.

 

Dogajanje bo zagotovo pestro in razgibano, tako da bo vsak obiskovalec našel kaj zase.

Vabljeni na dober golaž in rokenrol! Vabljeni na Festival Kurešček!

 

Če se želite s svojo ekipo preizkusiti v kuhanju golaža, predstaviti na stojnici ali sodelovati na Pokaži kaj znaš, ste dobrodošli in vljudno vabljeni, da nas kontaktirate (040/292-975) oziroma izpolnite prijavnico, ki jo najdete na tej povezavi: http://www.td-kurescek.si/wp-content/uploads/2015/05/Prijavnica_TDK_Festival-Kurescek-2015.doc
Prijavnico najdete tudi v priponki.

 

Na Festivalu Kurešček bomo zbirali sredstva za Šolski sklad OŠ Ig, iz katerega se sredstva namenjajo za šolske potrebščine ter ekskurzije socialno ogrožnih učencev.

Oglejte si tudi