Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
12°C
ČET.
22°C
12°C
Oceni objavo

Horjulski hokejisti bodo kmalu trenirali na novi podlagi

Konec avgusta je v Športnem parku Horjul potekala sanacija in izravnava igralne površine, konec septembra pa bo staro podlago igrišča, na katerem horjulski hokejisti in hokejistke trenirajo in dosegajo športne uspehe, zamenjala nova.
Horjulski hokejisti in hokejistke, starejši in mlajši, so si po uspešno zaključeni sezoni prislužili novo podlago na igrišču v Športnem parku Horjul, kjer potekajo treningi in večina tekem v inline hokeju. Celotna obnova podlage poteka v dveh delih. V prvi fazi, od 19. do 26. avgusta, je potekala sanacija in izravnava površine obstoječega igrišča, ki je zajemala izvedbo sanacije neravnin, diamantno brušenje podlage do oprijema na osnovno podlago, nanos osnovnega premaza, šivanje stikov, krpanje lukenj od ograje ob igrišču in vrtanje novih lukenj za čvrstejšo postavitev ograje ob igrišču. Dela je izvedlo podjetje Conto, d. o. o., iz Grosuplja, ki so ga izbrali na razpisu. Izvedbena dela druge faze pa bo opravilo podjetje Fortrade, d. o. o., z Vrhnike, ki bo predvidoma konec septembra dobavilo popolnoma nove plošče za podlago.
Cena celotne izvedbe del bo skupaj z DDV znašala 47.766,66 EUR. Kar lep delež teh sredstev, 22.530 EUR, bo prispevala Fundacija za šport, od koder je Občini Horjul uspelo pridobiti nepovratna sredstva. Preostali del sredstev, 25.236,66 EUR, pa bo iz svojega proračuna zagotovila Občina Horjul. Hokejska dvorana Športnega parka Horjul, ki je sicer že v uporabi, se bo tako konec meseca ponašala z novo podlago. Do takrat pa se začasno uporablja stara podlaga, ki je sicer že zelo izrabljena, vendar zaradi dobro izvedenih sanacijskih del začasno še lahko služi svojemu namenu. V dneh po dopustniških mesecih, ko se za horjulske hokejiste in hokejistke intenzivno začenjajo treningi inline hokeja, bodo ti nove podlage še kako veseli. Naj jim dobro služi, tudi kot motivacija za uspešno sezono.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi