Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zadnja tekma pred domačimi navijači z vodilnimi v Ligi

V 23. kolu in hkrati tudi zadnjo tekmo letošnje sezone v domači dvorani se bodo naši košarkarji pomerili z vodilno ekipo Lige za obstanek Rogaško Crystal.

Po veličastni zadnji domači zmagi proti ekipi Slovana in obstanku v Ligi Telemach tokrat v goste prihaja ekipa Rogaške, ki je še edina ekipa katero naši košarkarji še niso uspeli premagati  v Ligi za obstanek.

Tekma s tekmovalnega stališča nima nobenega posebnega čara, saj je Rogaška trdno zasidrana na vrhu lestvice, naši košarkarji pa so si obstanek že zagotovili. Prepričani pa smo, da bodo naši košarkarji naredili vse, da zmagajo še na zadnji domači tekmi in se od svojih navijačev poslovijo tako kot si zaslužijo za njihovo podporo skozi celotno sezono z zmago. Z zmagama na zadnjih dveh tekmah in ugodnem razpletu ostalih tekem pa bi se naši košarkarji lahko celo povzpeli na končno 9. mesto na lestvici, saj tako Elektra kot Hopsi našim košarkarjem bežijo za dve zmagi.

Za tako željeno zmago bodo morali naši košarkarji posebno pozornost v obrambi nameniti njihovi najbolj nevarni igri dva na dva, kjer izstopata organizator igreTomić ter krilni center Miljković. Ključ do zmage je vsekakor v dobri obrambi, ki pa je na zadnjih tekmah tako ali tako na izredno visokem nivoju in če bodo v napadu zadevali, kot je bilo to proti Slovanu si lahko obetajo zmago.

Grosupeljčani grejo lahko v tekmo povsem sproščeno, saj po dolgem času nimajo"meča nad glavo", da morajo zmagati in zato bodo verjetno na tekmi več priložnosti dobili tudi igralci, ki do sedaj niso igrali veliko. Težave s poškodovanim kolenom, ki ga muči že dlje časa ima še vedno Zagorac, ostali košarkarji pa so pripravljeni na zadnji delovni teden.

Marko Antonijević: " V torek igramo zadnjo letošnjo tekmo pred svojimi navijači in seveda si želimo od njih posloviti z zmago. Prvič letos lahko odigramo tekmo brez pritiska in resnično sproščeno, ter uživamo v košarki. Na zadnjih tekmah smo v izredni formi in prepričan sem, da bomo tak nivo igre zadržali do konca sezone in se poizkušali na lestvici prebiti še kakšno mesto višje. Ob tej priliki bi rad povabil vse naše navijače, ki so nas tako hrabro spodbujali skozi celotno sezono, da si pridejo ogledat tudi to srečaje in da se skupaj z njimi od domačega parketa z zmago poslovimo od naše krstne sezone v Ligi Telemach."

Vabljeni torej vsi košarkarski navdušenci in navijači, da si skupaj še zadnjič letos ogledamo vrhunsko tekmo in se SKUPAJ veselimo nove zmage. Tekma je v torek ob 21h v ŠD Brinje.


Marko Antonijevič

Oglejte si tudi