Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Slovenski občinski inšpektorji v Grosupljem

V četrtek, 16. aprila 2015, je v dvorani Družbenega doma Grosuplje potekalo strokovno izobraževalno srečanje za občinske inšpektorje. Omenjeno srečanje poteka enkrat letno, letošnja gostiteljica srečanja pa je bila naša občina.

Prisotne sta uvodoma lepo pozdravila podpredsednik Društva mestnih, občinskih in medobčinskih inšpektorjev in nadzornikov Slovenije Cvetko Staniša in župan dr. Peter Verlič.

  

Cvetko Staniša je povedal, da se v društvu trudijo, da so ta izobraževanja zanimiva in da so informacije, ki jih pridobijo, tista, ki jih pri svojem delu dejansko potrebujejo.

Župan dr. Peter Verlič pa je vsem zaželel prijetno dobrodošlico v naši občini, da se bodo dobro počutili tako na samem izobraževanju, kot tudi kasneje, ko bodo obiskali Županovo jamo.

  

Občinski inšpektorji so v nadaljevanju prisluhnili mag. Zvonku Zavasniku iz Ministrstva za infrastrukturo, ki je predstavil novosti pri označevanju in zavarovanju del na cesti, mag. Bogdanu Pezdircu, prav tako z Ministrstva za infrastrukturo, ki je predaval na temo uveljavljanja javnega interesa na občinskih cestah z neurejenimi lastninskimi razmerji, Mihi Mohorju iz Skupnosti občin Slovenije, ki je predstavil aktivnosti Skupnosti občin Slovenije za uskladitev določb Zakona o inšpekcijskem nadzoru, Zakona o splošnem upravnem postopku  in Zakona o prekrških z namenom racionalizacije dela občinskih inšpektorjev ter mag. Nuši Orel iz Okrajnega sodišča v Kočevju, ki je izpostavila aktualna vprašanja izvajanja določb Zakona o prekrških v postopkih o prekrških po Zakonu o cestah.

Po končanem strokovnem izobraževalnem srečanju je sledil ogled našega podzemnega kraškega bisera, Županove jame.

 

Tekst in foto: Jana Roštan

Oglejte si tudi