Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Gasilska orientacija v Veliki Loki

Tekmovanje mladih gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev v Gasilski zvezi Grosuplje

V soboto, 1. junija 2013, je v soorganizaciji Mladinske komisije pri Gasilski zvezi Grosuplje in Prostovoljnega gasilskega društva Velika Loka potekalo občinsko gasilsko tekmovanje v orientaciji. Letos se je tekmovanja udeležilo največ ekip doslej - bilo jih je kar 86 oziroma 258 tekmovalcev. Z njimi pa je sodelovalo nekaj manj kot 100 mentorjev in tistih, ki so skrbeli za organizacijo tekmovanja, sojenje in na koncu za podelitev priznaj in pokalov, pa tudi za pogostitev. Organizacija je potekala na solidni ravni, poskrbljeno pa je bilo tudi za medicinsko varovanje tekmovalcev.

 

Od 18 prostovoljnih gasilskih društev v zvezi se je tekmovanja v orientaciji udeležilo 14 društev - Čušperk 8 (ekip), Gatina 4, Grosuplje 6, Luče 10, Malo Mlačevo 2, Polica 5, Ponova vas, 4, Račna 13, Šmarje - Sap 11, Št. Jurij 1, Velika Ilova Gora 4, Velika Loka 7, Zagradec 3 in Žalna 8.


V kategoriji pionirke in pionirji (ali mešano) v starosti od 7 do 11 let je ekipa treh tekmovala v vaji z vedrovko, na kontrolni točki so izpolnili pisni test o topografskih znakih na kartah, štafetno vezanje vozlov brez žrebanja vrstnega reda tekmovalcev in v štafetnem prenašanju vode s kozarcem v vedro.

Kategorija mladink in mladincev (ali mešano) v starosti od 12 do 16 let je prav tako izvajala vajo z vedrovko, poznavanju topografskih znakov, štafetnem vezanju vozlov z žrebanjem vrstnega reda tekmovalcev, štafetnem prenašanju vode s kozarcem v vedro, hitrem zvijanju gasilske »C« cevi in v štafetnem spajanju cevi na trojak.


Pripravnice in pripravniki (ali mešano) v starosti od 16 do 18 let pa so tekmovali v pravilnem postavljanju orodja za vajo z motorno brizgalno - trodelni napad, pisnem testu iz osnov varstva pred požari o napravah in gašenju požarov, štafetni navezavi orodja (gasilske sekirice, ročnika s cevjo brez pipe in s pipo), hitrem zvijanju »C« cevi, pisnem testu poznavanja topografskih znakov in v štafetnem spajanju cevi na trojak.


Po posameznih kategorijah so prva tri mesta dosegle naslednje ekipe, prvi dve mesti pa gresta na regijsko tekmovanje 15. junija v Loškem Potoku:


Pionirke 1. Čušperk1, 2. Čušperk2, 3. Račna2, skupaj 11 ekip.

Pionirji 1. Račna1, 2. Čušperk, 3. Žalna, skupaj 23 ekip.

Mladinke 1. Čušperk, 2. Velika Loka1, 3. Velika Loka2, skupaj 13 ekip.

Mladinci 1. Račna2, 2. Račna1, Velika Ilova Gora3, skupaj 32 ekip.

Pripravnice 1. Račna3, 2. Račna2, skupaj 2 ekipi.

Pripravniki 1. Čušperk, 2. Velika Loka, 3. Polica, skupaj 4 ekipe.

Fotografije z dogodka:

 – Zbor mladih gasilcev in mentorjev ter sodnikov pred zaključno podelitvijo priznanj in pokalov.

 – Raport je poveljniku Gasilske zveze Grosuplje Janezu Pezdircu predala predsednica komisije za delo z mladino Monika Kastelic.

 – Skupinska najboljših ekip s pokali.

 – Zbijanje tarče z vedrovko.

 – Dve ekipi PGD Velika Loka skupaj s predsednikom Petrom Brlanom in mentorji.  


Jože Miklič


Oglejte si tudi