Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Še teden do svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki

Samo še en teden nas loči do začetka svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki, je pa že sedaj na prizorišču zelo pestro. Organizatorji se namreč trudijo, da bi progo pripravili za tekmovalce.

Pokljuka bo tekme svetovnega pokala BMW IBU gostila med 18. in 21. decembrom, večina biatloncev in biatlonk pa naj bi v Slovenijo prišla v ponedeljek, 15. decembra, po tekmah v Hochfilznu v Avstriji.

 

Trenutno potekajo intenzivne priprave na pričetek tekmovanja, tako so tekaške proge že od 8.12.2014 pa vse do vključno 21.12.2014 zaprte.

 

Direktor organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič je optimističen o stanju proge za tekomavnje »Po zadnjem obisku Pokljuke in na podlagi ugodnih vremenskih napovedi za prihodnje dni lahko potrdimo organizacijo tekem prihodnji teden. Trenutno je 80 odstotkov prog pokritih z narejenim in naravnim snegom, stadion je povsem zasnežen, v prihodnjih dneh pa je napovedano še nekaj snežnih padavin, tudi temperature so pod ničlo in omogočajo izdelavo narejenega snega.«

 

Vstopnice za tekmo so tudi že na voljo, ki jih lahko kupite na Petrolu, enotah Pošte Slovenije in na vseh prodajnih enotah Eventima.

Oglejte si tudi