Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Rastemo s knjigo

Naša šola že več let sodeluje pri projektu Rastemo s knjigo. Udeležijo se ga lahko samo učenci 7. razreda. Tako smo se ga letošnjega 16. oktobra udeležili tudi mi.

Zjutraj smo se odpeljali v Novo mesto. Najprej smo si ogledali Knjižnico Mirana Jarca, vse njene oddelke in park Rastoče knjige. Na koncu smo si v računalnici ogledali še kratek filmček Iskanje Eve, ki je posnet po istoimenski knjigi Damijana Šinigoja. V njem smo prepoznali šoferko, ki je Topličanka. Knjigo sem že prebrala in mi je zelo všeč. Obravnavali pa jo bomo tudi v šoli pri slovenščini.

Pot smo nadaljevali v Založbo Goga na Glavnem trgu. Tam smo spoznali, kako nastajajo knjige, ko že imamo besedilo. V delavnici pa smo oblikovali stripe. Potem smo se ustavili še v naši največji knjigarni Mladinska knjiga. Tam smo izvedeli, da lahko knjige samo kupujemo in da so zelo drage. Ob tem smo se malo zamislili, kako mi ravnamo s knjigami. Nazadnje pa smo si ogledali še specialno knjižnico frančiškanskega samostana, ki nas je ob vstopu zelo presenetila. Pater nam je pokazal zelo stare knjige, ki jih je prijemal samo z zaščitnimi rokavicami, da jih znoj rok ne bi poškodoval.

Meni je bil ta kulturni dan zelo všeč. Najbolj mi je bila všeč najmanjša knjiga, ki se ji reče inicialka. Vse knjige so zelo lepo okrašene. Pa še to: to je bil za nas popolnoma brezplačen kulturni dan in dobili smo še darilo.

 

TJAŠA TURK, 7. a

Oglejte si tudi