Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Kostanjev piknik


Sredina oktobra je v našem društvu namenjena druženju ob peki kostanja. Tudi letos smo v letnem programu predvideli, da se dobimo 15. oktobra. Pa s tem ni bilo nič, saj smo morali zaradi neugodne vremenske napovedi dogodek prestaviti. Vremenoslovci so imeli prav. Ves dan je močno deževalo, zato smo se dobili teden dni pozneje.

Vreme je bilo kot naročeno za piknik. Za začetek nam je zaradi drugih obveznosti odpovedal udeležbo vsakoletni pek kostanja, zato smo na hitro dobili nadomestilo, in sicer našega ekonoma Janeza Avguština s soprogo Antonijo. Hvala jima. Na jasi sta zakurila ogenj in za začetek pripravila nekaj kostanja in pijače. Nato pa smo začeli prihajati ostali udeleženci. Kar 40 se nas je zbralo v krogu ob ognju. Zadišali so kostanj, mošt in ostale dobrote, ki smo jih prinesli s seboj. Pridružil se nam je tudi župan Jože Muhič in s sabo pripeljal vnukinjo, ki nam je s svojo mladostno iskrivostjo polepšala popoldne. Za zabavo smo zaigrali nekaj iger pikada. Najboljši rezultat je dosegla
Antonija Prosen. Čas je ob druženju prehitro tekel in že je bila trdna tema, zato smo se s pesmijo poslovili. 

Kako malo je treba, da se običajen dan spremeni v veselo druženje, srečanje s prijatelji, prepevanje, kar prav gotovo potrebujemo v tem življenjskem obdobju.

DUŠAN KRAŠEVEC, predsednik DU Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi