Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 26.05.2017

pretežno jasno
Popoldne bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti, ki bo bolj pogosta na vzhodu. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj C.
8°C | 23°C
sobota, 27.05.2017
10°C | 26°C
nedelja, 28.05.2017
10°C | 26°C
ponedeljek, 29.05.2017
11°C | 28°C
torek, 30.05.2017
14°C | 30°C
Opozorila
Petek, 26.5.2017 ob 14h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
23°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kar ni uspelo Kraševcem, je Dolenjcem!


DRUŠTVA

| |
01.04.2016      7:00
A A

Kar ni uspelo Kraševcem, je Dolenjcem!



Deli:

Članom topliškega vinogradniškega društva je po večletnih prizadevanjih uspelo vzgojiti bel teran. To so dosegli z dvojnim križnim cepljenjem mladik refoška in Rigeljske samorodnice. Da ima vino res prav vse lastnosti prvovrstnega terana, je na vinskem sejmu v Kozini potrdilo deset strokovnjakov, ki so z zavezanimi očmi izmenoma degustirali najkvalitetnejši pravi kraški teran in njegovo rigeljsko belo inačico in niso zaznali nobene razlike. Zaradi vsebnosti genov samorodnice so trsi belega terana zelo odporni in zadostuje letno enkratno škropljenje z modro galico. Letos je naprodaj le petdeset sadik, za večje nasade pa jih bo možno nabaviti naslednjo pomlad. Informacije o nakupu daje Vinogradniško društvo Dolenjske Toplice. Za veliki vinogradniški podvig je najbolj zaslužen znani vinogradnik Vili Novina, ki je iz rok kraške vinske princese Milojke Trik prejel zlato priznanje za izjemni uspeh na področju pridelave kakovostnih vin.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dolenjske Toplice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!